Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Αγρίνιο: Κάτοικοι της οδού Πανεπιστημίου ζητούν να μην επιτραπεί αλλαγή κυκλοφορίας

Απάντηση στο πρόσφατο αίτημα κατοίκων της οδού Μάνου Κατράκη

Με αφορμή τα έργα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στην είσοδο του Αγρινίου, στην Εθνική Οδό, κάτοικοι στις δυο πιο βασικές οδούς της περιοχής, της Μάνου Κατράκη και της Πανεπιστημίου ερίζουν σχετικά με τις κυκλοφοριακές αλλαγές που θα επιφέρει η παρέμβαση που γινεται στην περιοχή από τον δήμο και την Περιφέρεια.

Στις 26 Ιουνίου, με γραπτό τους αίτημα οι κάτοικοι της οδού Κατράκη, ζήτησαν το «άνοιγμα» της Πανεπιστημίου προς την εθνική οδό , υπενθυμίζοντας πως πρόκειται για ρητή δέσμευση του δημάρχου Αγρινίου.


Την «σκυτάλη» τώρα παίρνουν κάτοικοι της οδού Πανεπιστημίου, που με τη σειρά τους, θέτουν μια σειρά από ερωτήματα καιαπορίες προς τον δήμο και την Περιφέρεια, σχετικά με την διάνοιξη του δρόμου.

Στο σχετικό έγγραφο, αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε της πόλης Αγρινίου. Διαβάζοντας στον τοπικό τύπο την επιστολή των κατοίκων επι της οδού Μάνου Κατράκη προς τον αντιπεριφερειάρχη υποδομών και έργων κύριο Μαυρομάτη Αθανάσιο περί της διάνοιξης της οδού Πανεπιστημίου και σύνδεση αυτής με την εθνική οδό έχουμε μεγάλες απορίες.

– Πρώτον τι δουλειά έχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τις οδούς του Δήμου Αγρινίου.
– Δεύτερον πως είναι δυνατόν να επιτραπεί να γίνει ζήτημα κατοίκων δρόμων της πόλης Αγρινίου ως μέτρο σύγκρισης και αντιπαράθεσης.
– Τρίτον ο κυκλικός κόμβος σε λίγο καιρό θα ολοκληρωθεί και θα δοθεί στην κυκλοφορία.
– Τέταρτον στην οδό Πανεπιστημίου έχουμε έως σήμερα 58 τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν στα προηγούμενα χρόνια καθώς και θάνατο ένεκα των ατυχημάτων πράγμα το οποίο δεν έχει συμβεί (εκτός ολίγων περιπτώσεων Μάνου Κατράκη και Φιλελλήνων ) .
– Πέμπτον η ευθεία του δρόμου δίνει την δυνατότητα ανάπτυξης μεγάλης ταχύτητας από πλευράς των ΙΧ και μοτοσικλετών.
– Έκτον η υπάρχουσα κατάσταση είναι ήπιας μορφής κυκλοφορίας με μοίρασμα αυτής και σε άλλους δρόμους.

Η επιμονή των κατοίκων επι της οδού Μάνου Κατράκη για αλλαγή της κυκλοφορίας προς έναν άλλο δρόμο δημιουργεί το μακριά από εμένα και όπου θέλει αλλού εννοούν την οδό Πανεπιστημίου να μπει είναι επιεικώς απαράδεκτη.

Ως κάτοικοι της περιοχής και της οδού Πανεπιστημίου ζητάμε να μην επιτραπεί η όποια αλλαγή της κυκλοφορίας».

Advertisements
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

  1. Προφανώς οι κάτοικοι της Πανεπιστημίου δεν έχουν βιώσει εδώ και χρόνια το έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Μάνου Κατράκη, την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, τον εντονο θόρυβο από τις νταλίκες και τα φορτηγά και οι απαντήσεις είναι τουλάχιστον άστοχες. Απαιτείται αμεσα η διάνοιξη της Πανεπιστημίου, ένας δρόμος ο οποίος είναι μακράν πιο ασφαλής από τη Μάνου Κατράκη για την ορθή διοχέτευση της κυκλοφορίας, όπως έχει δεσμευτεί η δημοτική αρχή. Η ανοδος από την Πανεπιστημίου και η κάθοδος από τη Μανου Κατράκη είναι και το πιο δίκαιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button