Γεγονότα

Αγρίνιο: Κανονικά μαθήματα στα σχολεία που ελέγχθησαν-δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας

epi-3odimotikoΈλεγχοι από την Επιτροπή που συνέστησε χθες ο δήμαρχος Αγρινίου πραγματοποιήθηκαν σήμερα στα σχολεία όπου υπήρχαν σχετικές αναφορές για ρηγματώσεις μετά τον σεισμό της Λευκάδας,.

Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr το τεχνικό κλιμάκιο επισκέφθηκε το 3ο-21ο και το 13ο Δημοτικά Σχολεία του Αγρινίου, το 6ο Λύκειο καθώς και το Δημοτικό – Νηπιαγωγείο της Γουριώτισσας. Όπως αναμένονταν τα αποτελέσματα των ελέγχων είναι καθησυχαστικά μιας και κατηγορηματικά αναφέρεται πως δεν υπάρχει ζήτημα στατικής επάρκειας.

Αναλυτικά, ως προς τα ευρήματα, στο Δημοτικό Σχολείο της Γουριώτισσας, έχει καταγραφεί μια μικρή καθίζηση σε ξύλινο δάπεδο, η οποία και θα αντιμετωπιστεί, ενώ στο 3ο-21ο Δημοτικό, ένα κτίριο που χτίστηκε το 1930, το μόνο πρόβλημα που διαπιστώθηκε είναι εξωτερικό και έχει να κάνει με αστοχία λιθοσωμάτων και συγκεκριμένα την πτώση σοβάδων από πέτρες που βρίσκονται σε μια εξωτερική γωνία του κτιρίου. Για να γίνει με ασφάλεια ο προαυλισμος των μαθητών αύριο, ο χώρος κάτω από το σημείο θα περιφραχτεί και στη συνέχεια θα γίνει παρέμβαση ώστε το πρόβλημα να επιλυθεί.

Αυριό πρόκειται να γίνει αυτοψία σε οικία στον Δαφνιά Μακρυνείας. Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως ρωγμές διαπιστώθηκαν και στο κτίριο που στεγάζει την ΔΟΥ Αγρινίου. Πρόκειται για δημόσιο κτίριο και πιθανολογείται πως θα γίνει και εκεί αυτοψία, αν και για τα κτίρια αυτά αρμόδιες είναι άλλες υπηρεσίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button