Βουλευτικές Εκλογές 2019Ροή Ειδήσεων

Συγκεντρώσεις σε Αγρίνιο και Καινούργιο υποψηφίων του ΚΚΕ

Στην περιοχή του πάρκου στο Αγρίνιο, μίλησε ο Νίκος Μωραΐτης βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος στην Αιτωλοακαρνανία του ΚΚΕ.

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανάγκη να βρεθεί δυναμωμένο το ΚΚΕ στις 8 Ιούλη, η μόνη δύναμη που μπορεί να σταθεί απέναντι στην όποια κυβέρνηση προκύψει μετά τις εκλογές η οποία θα είναι από χέρι αντιλαϊκή. Αφού είτε η ΝΔ, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ, θα κινηθούν στα πλαίσια του 3ου μνημονίου, των αποφάσεων της ΕΕ και των αναγκών των επιχειρηματικών ομίλων. Τόνισε ότι: «Το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που κατέθεσε και καταθέτει δεκάδες προτάσεις για την πραγματική ανακούφιση του λαού και αντίστοιχα οργανώνει τον καθημερινό αγώνα τον εργαζομένων και σε αυτό το δρόμο θα συνεχίσει».

Αντίστοιχα στο Καινούργιο Τριχωνίδας, μίλησε ο Νίκος Παπαναστάσης, αντισυνταγματάρχης ε.α., υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.
Στην ομιλία στάθηκε στην αξία που έχει η αξιοποίηση της πείρας που έχει συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια από τις εξελίξεις που έχουμε ζήσει. Καθώς όπως ανέφερε: «το ένα αστικό κόμμα δίνει τη σκυτάλη στο άλλο και η αντιλαϊκή πολιτική συνεχίζεται. Αυτό θα γίνει και τώρα με το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Παράλληλα, κόμματα που έπαιξαν το ρόλο του συμπληρώματος, σήμερα εξαφανίστηκαν και νέα εμφανίζονται να παίξουν ξανά το ρόλο αυτό αλλά και του αναχώματος, όπως το κόμμα του Βαρουφάκη. Τέτοια κόμματα μπαίνουν εμπόδιο ώστε να κάνει το βήμα ο κόσμος να σταθεί πλάι στο ΚΚΕ».

Μεταξύ άλλων στην κουβέντα που ακολούθησε, απασχόλησαν και οι εξελίξεις στην ΑΟΖ της Κύπρου. «Η στρατηγική ταύτιση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, φαίνεται και σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα. Οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας είναι μέρος του παζλ του ανταγωνισμού που υπάρχει ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, ΗΠΑ – Ρωσία και λιγότερο με την Κίνα. Οι όροι Ελλάδα και Τουρκία, αντικατοπτρίζουν την πολιτική των κυβερνήσεων οι οποίες στηρίζουν τις αστικές τάξεις αυτών των χωρών. Οι κυβερνήσεις τόσο της Ελλάδας, όσο και της Τουρκίας αντικατοπτρίζουν τα συμφέροντα αυτών των τάξεων.


Άρα, όταν μιλάμε για τη διαπάλη και τη διαμόρφωση επικίνδυνων συνθηκών, μιλάμε για συγκεκριμένες ευθύνες της αστικής τάξης της Ελλάδας και της αστικής τάξης της Τουρκίας, όπου οι λαοί δεν έχουν καμία εμπλοκή σ’ αυτή την ιστορία. Οι συμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, κατέληξε ο Νίκος Παπαναστάσης, μας εμπλέκουν σε επικίνδυνα σχέδια, σε πολέμους, γι’ αυτό πρέπει να ισχυροποιηθεί η πάλη ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας, να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ που είναι εγγυητής αυτού του αγώνα».

Οι συγκεντρώσεις έκλεισαν με κάλεσμα για την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο νομό, την Τρίτη 2 Ιούλη, στην κεντρική πλατεία στο Αγρίνιο, στις 9 μμ, με ομιλήτρια την Ελένη Μπέλλου, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button