Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Με ενδιαφέρον η ημερίδα στο Αγρίνιο για την αυτοδιαχείριση του σακχαρώδη διαβήτη (φωτο)

Ο νεοσύστατος Σύλλογος Διαβητικών Αιτωλοακαρνανίας «Γλυκιά Οικογένεια» πραγματοποίησε την πρώτη του επίσημη επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Εκπαίδευση και αυτοδιαχείριση στο σακχαρώδη διαβήτη» το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο Αγρίνιο, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.

Η ημερίδα ήταν σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), του Δήμου Αγρινίου και του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Διαβητικών Αιτωλοακαρνανίας “Γλυκιά Οικογένεια”:

“Νοιώθουμε περήφανοι και ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους παρευρέθηκαν μαζί μας. Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη, γεγονός που καταδεικνύει και την ανάγκη για συνεχή και εμπεριστατωμένη ενημέρωση γύρω από το Σακχαρώδη Διαβήτη.

Η βασική μας σκέψη ήταν να δώσουμε ένα θετικό μήνυμα ότι ο διαβήτης δεν μπορεί να σταθεί τροχοπέδη στη ζωή μας και ελπίζουμε να το καταφέραμε έστω και λίγο.

Στόχος μας ήταν να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε το ευρύ κοινό γύρω από το Σακχαρώδη Διαβήτη, ο οποίος παίρνει διαστάσεις πανδημίας, καθώς περίπου 1 στους 10 Έλληνες πάσχουν από διαβήτη και δυστυχώς βαίνουμε αυξανόμενοι. Επιπλέον, επιδιώξαμε να αναδείξουμε την σημασία της εκπαίδευσης του ασθενή στην αυτοδιαχείριση του, τη σημασία και το ρόλο τόσο του οικογενειακού όσο και του κοινωνικού περιβάλλοντός του πάσχοντα, καθώς και τη σημαντική θέση της ψυχολογίας του στην αποτελεσματικότερη διαχείριση του.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τη συνδιοργάνωση, χωρίς την οποία δεν θα ήταν εφικτή η πραγματοποίηση της ημερίδας.

Επίσης, τους εκπροσώπους της Περιφέρειας, που δεν μπόρεσαν να παραστούν, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων και συγκεκριμένα τον κο Αντώνη Χαροκόπο, Βοηθό Περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθώς και την κυρία Χριστίνα Σταρακά, Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, για την υποστήριξή τους.

Ευχαριστούμε επίσης τους επιστήμονες – ομιλητές για την παρουσία τους και συγκεκριμένα: τον κ. Ιωάννη Τούρτα, διαβητολόγο, τον κ. Χρήστο Δαραμήλα, βιολόγο και πρόεδρο της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, την κυρία Ευτυχία Παναγιώτου, κλινική ψυχολόγο και την κα Αναστασία Χρυσανθακοπούλου, νοσηλεύτρια ΠΕ.

Ευχαριστούμε ακόμη τον κ. Σπύρο Καραμαγκιώλη, Επιμελητή Α’ ΕΣΥ – Ιατρείου ΠΕΔΥ Μονάδα Υγείας Αγρινίου, για την παρουσία του στο προεδρείο αλλά και τον επίσης διαβητολόγο κ. Αποστόλη Ξυλωμένο, που λόγω προσωπικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραστεί.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον δήμο Αγρινίου και τον Δήμαρχο Γιώργο Παπαναστασίου που έχει δηλώσει αρωγός μας σε κάθε προσπάθεια και πρόβλημα που προκύπτει, για την παρουσία του στην εκδήλωση μας.

Επίσης, τον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου για τη συμβολή του στην προσπάθεια μας και προσωπικά τον πρόεδρο του κο Παπαθανάση Παντελή ο οποίος μας τίμησε και αυτός με την παρουσία του.

Ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία της την κυρία Βασιλική Γούλα, πρόεδρο του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας «Ζωή Γλυκιά» και εκπρόσωπο της ΠΟΜΑΜΕΑ Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων.

Ευχαριστούμε επίσης που μας τίμησαν με την παρουσία τους τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας κ. Κώστα Καλαντζή, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αγρινίου κο Βασίλη Φωτάκη, τους δημοτικούς συμβούλους κ. Παναγιώτη Στούπα και κ. Στέλιο Μερμίγκη καθώς και την Υπεύθυνη της Ακτίνας Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου κυρία Ανθούλα Μακρή.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μας: την Ascencia Diabetes Care, το Freestyle Libre, τη Medtrust Wellion, την Powershield καθώς και τις επιχειρήσεις: ΜΟΝ AMI Α. ΓΟΥΡΓΟΛΙΤΣΑΣ ΑΕ, ΑΜΑΛΘΕΙΑ ΑΕ, Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε., Εστιατόριο – Ταβέρνα «Λεμόνι» (Μικρόπουλος Στέλιος), Zαχαροπλαστεία Βρέκος Λεωνίδας και τις Γραφικές Τέχνες Χ. Αθανασίου Α.Ε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας ευχαριστεί ιδιαίτερα και όλους όσους παρευρέθηκαν και παρακολούθησαν την ημερίδα αυτή. Το όραμά μας είναι αυτός ο σύλλογος να αποτελέσει σημείο αναφοράς για όλους τους διαβητικούς του νομού μας, ενώ στόχος μας για τη νέα χρονιά είναι να ταξιδέψει η ενημέρωση, η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση στο θέμα «διαβήτης» σε όλες τις πόλεις του νομού μας και διαβεβαιώνουμε ότι θα πασχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Ευχαριστούμε από καρδιάς και ευελπιστούμε πάντα στην ανταπόκριση σας”!

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close