ΑτζένταΔυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Αγρίνιο – Ημερίδα: «Δικτύωση αναπηρικού κινήματος με το κίνημα των καταναλωτών»

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) υλοποιεί την Πράξη «ΠΡΟΩΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΙΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ.

Στο πλαίσιο της Δράσης «Δικτύωση αναπηρικού κινήματος με το κίνημα των καταναλωτών» (Πακέτο Εργασίας 1), που έχει ως στόχο την προώθηση των ειδικών αναγκών των καταναλωτών με αναπηρία μέσω της δικτύωσης του αναπηρικού κινήματος με το κίνημα καταναλωτών και την ενδυνάμωση των καταναλωτών με αναπηρία για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, σάς προσκαλούμε στην 1 η Ημερίδα Δικτύωσης.


Σκοπός της Ημερίδας είναι η ενημέρωση για τα δικαιώματα των καταναλωτών με αναπηρία κατά τη διάρκεια της οποίας εκπρόσωποι του κινήματος των καταναλωτών θα ενημερώσουν στελέχη του αναπηρικού κινήματος για το θεσμικό πλαίσιο και τη δράση των ενώσεων καταναλωτών, ενώ εκπρόσωποι του αναπηρικού κινήματος θα παρουσιάσουν ανάγκες και προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές με αναπηρία.

Θα ήταν μεγάλη μας χαρά η παρουσία σας στην Ημερίδα προκειμένου να συμβάλουμε όλοι μαζί σε μία καινοτόμα δράση που υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Iανουαρίου 2023 από τις 15:00 έως 21:00 σε αίθουσα της Παλαιάς Δημοτικής Αγορά Αγρινίου (Σκαλτσοδήμου 9).

Για να δηλώσετε συμμετοχή μπορείτε να αποστείλετε την Αίτηση Συμμετοχής στο email: esaea1@otenet.gr έως την 15η Ιανουαρίου 2023.

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στο Παράρτημα της Ε.Σ.Α.μεΑ. στην Πάτρα, κ.Δημήτρης Χαλκιόπουλος στο τηλέφωνο 2610362127 (8.00 – 16.00).

Το πρόγραμμα της ημερίδας

Συντονισμός Ημερίδας – Αντώνης Χαροκόπος, Γ’ Αντιπρόεδρος Ε.Σ.Α.μεΑ

14:45- 15:00 Προσέλευση – Εγγραφές

15:00- 15:45 Καλωσόρισμα – Χαιρετισμοί

15:45- 16:00 Παρουσίαση της Πράξης «Προωθώντας την Κοινωνική Ένταξη των Ατόμων με Αναπηρία, Χρόνιες Παθήσεις και των Οικογενειών τους που διαβιούν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» – Στέλεχος Ε.Σ.Α.μεΑ

16:00- 16:15 «Ενημέρωση του καταναλωτικού κινήματος σχετικά με την ακρίβεια στην αγορά και πως επηρεάζει το εισόδημα των Ελλήνων» Γεώργιος Λεχουρίτης, Πρόεδρος Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ)

16:15- 16:30 Σύμβαση Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες- Δικαιωματική Προσέγγιση της Αναπηρίας- Στέλεχος Ε.Σ.Α.μεΑ

16:30- 17:00 Διάλειμμα

17:00- 20:30 «Ανάγκες και προβλήματα των καταναλωτών με αναπηρία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας»

• Διονυσία Σαμαντά, Πρόεδρος Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής & Αποκαταστάσεως Νομού Αιτωλοακαρνανίας «Παναγία Ελεούσα»
• Εκπρόσωπος Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία, Γονέων & Φίλων «Ηλιαχτίδα»
• Εκπρόσωπος ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου
• Ελισάβετ Κρητικού, Πρόεδρος Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας «Απόστολος Λουκάς»
• Σοφία Ζαμπάρα, Σύλλογος Διαβητικών Ν. Αιτωλοακαρνανίας «Γλυκιά Οικογένεια»
• Θωμάς Φελώνης, Πρόεδρος Σωματείου Ατόμων με νόσο Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αιτωλοακαρνανίας
• Ευθύμιος Στούμπος, Πρόεδρος Συλλόγου Νεφροπαθών Αιτωλοακαρνανίας
• Παντελής Παπαναγιώτου, Πρόεδρος Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Π.Ε. Ηλείας
• Νικόλαος Χουλιάρας, Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών- Παράρτημα Αχαΐας
• Φένια Χόρμπα, Πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Δυτικής Ελλάδας

20:30- 21:00 Συζήτηση- Κλείσιμο

Τοπική Διαφήμιση
papathnasio blue Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button