Αγρίνιο: Η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την εργατική πρωτομαγιά (φωτο-video)

Ολοκληρώθηκε πριν απο λίγο η απεργιακή συγκέντρωση που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο του Αγρίνιου και συνδικαλιστικά σωματεία της περιοχής, για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε απαγγελία ποιήματος από την Δήμητρα Αλεξά. Ακολούθησαν τραγούδια και η κεντρική ομιλία έγινε απο τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου Γιώργο Ντουντούμη. Με το πέρας των ομιλιών, ακολούθησε πορεία στο κέντρο του Αγρινίου.


«Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε την 1η Μάη. Την εργατική μέρα για όλο τον κόσμο, που σηματοδοτεί τον αγώνα για την κατάργηση τις εκμετάλλευσης. Για έναν κόσμο χωρίς πολέμους, χωρίς φτώχια και χωρίς προσφυγιά. Σε αυτό τον κόσμο έχουν γραφτεί λαμπρές ιστορίες αγώνα και θυσιών, ανεπανάληπτες στιγμές περηφάνιας και ανιδιοτέλειας χιλιάδων επώνυμων και ανώνυμων ηρώων τις εργατικής τάξης που θυσίασαν την ζωή τους . Από την 1η Μάη του Σικάγο, στην Πρωτομαγιά του 36 στην Θεσσαλονίκη, στην 1η Μάη του 44 στην Καισαριανή, μέχρι το καλοκαίρι του 26 στο Αγρίνιο όπου οι Καπνεργάτες/τριες, αντιστάθηκαν για 38 ημέρες. Να είστε σίγουροι ότι αυτό το υψίστου καθήκον θα το φέρουμε εις πέραν χωρίς να φοβόμαστε τις δυσκολίες των λίγων που τσακίζουν την ζωή μας και χωρίς να λυπηθούμε τις θυσίες που απαιτούνται», σημείωσε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Ντουντούμης:

Το Εργατικό Κέντρο του Αγρινίου, σε ανακοίνωσή του πριν λίγες μέρες, είχε κοινοποιήσει το βασικό πλαίσιο των διεκδικήσεων του εργατικού κινήματος, που σχετίζεται με:

-Τη διεκδίκηση καλύτερων όρων δουλειάς και ζωής, για ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και διεύρυνση δικαιωμάτων.
-Την άμεση κατάργηση των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν το 8ωρο και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση, απαγορεύουν το δικαίωμα στην απεργία. Παλεύουμε για 7ωρο – 5νθήμρο – 35ωρο όπως επιτρέπουν η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας.
-Άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια.
-Άμεσα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στην εργασία.
-Απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές συγκρούσεις.
-Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης, στο δίκαιο και σκληρό αγώνα που δίνει απέναντι στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, που τον σφαγιάζει με τις πλάτες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: εργατική πρωτομαγιά Εργατικό Κέντρο Αγρινίου Συγκέντρωση