ΆποψηΡοή Ειδήσεων

Αγρίνιο: Η άδικη υπανάπτυξη μιας ξεχασμένης Ελλάδας

Γράφει ο Δημήτρης Θ. Μακρής

1.-Βλέπω τον κ. Πρωθυπουργό να οργώνει κατά καιρούς και ιδιαίτερα προεκλογικά και να διαπιστώνει παντού μια νέα Ελλάδα της ΔΙΚΑΙΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Για το Αγρίνιο που δεσπόζει στη Δυτική Ρούμελη με μεγάλη ενδοχώρα η φράση: «δίκαιη ανάπτυξη» είναι σύντομο ανέκδοτο που μόνο πικρόχολο μειδίαμα θα προκαλέσει στους εχέφρονες Αγρινιώτες.

2.- Ενώ θα έπρεπε να ξεχειλίζει η οργή μας, θα αποδεχθούμε σαν ραγιάδες και με γαϊδουρινή υπομονή τον παραγκωνισμό του Αγρινίου ώστε να είναι η πιο αδικημένη πόλη της Ελλάδας ουραγός στην ανάπτυξη και απογυμνωμένη αδίκως από αναγκαίες υποδομές.


3.-Τι να πρωτοπούμε και να παραπονεθούμε. Για την κατάργηση του Πανεπιστημίου μας και τα πανεπιστημιακά τμήματα που μας άρπαξε η Πάτρα; Για τα αντισταθμιστικά οφέλη που δεν απολαμβάνουμε από τα πολλά υδροηλεκτρικά φράγματα που σκέπασαν τεράστιες εκτάσεις μας; Για την αδράνεια σε ότι αφορά τον οδικό άξονα Πλατυγιάλι- Καρπενήσι; Για την μητρόπολη που δεν διχοτομήθηκε; Για την φτωχοποίηση των κατοίκων του τόπου μας με αποτέλεσμα την μετανάστευση προς Αθήνα και αλλαχού;

4.-Όλα πατρίδα μου κι αυτά που μας πήραν κι αυτά που δεν μας έδωσαν, όλα μου πληγώνουν βαθιά την καρδιά μου όταν βλέπω σχεδόν ολόκληρη την υπόλοιπη Ελλάδα να αναπτύσσεται ταχύτατα τουριστικά ακόμα και σε ορεινές περιοχές, εδώ σε ένα μεγάλο κομμάτι της Δυτικής Ρούμελης, άκρα του τάφου σιωπή. Σιωπή και ραγιαδισμός πάνε πακέτο.

5.-Κανείς εδώ δεν τραγουδά, κανένας δεν χορεύει, ακούνε τα κομματικά και η φτώχεια κυριεύει. Υπάρχουν αυτοδιοικητικές παθογένειες που δεν θέλουν ούτε να τις σκέφτονται και τις κρύβουν κάτω από το πέπλο της σιωπής σαν σκουπίδια κάτω από το χαλί. Ο ραγιάς δεν θέλει να ξυπνήσει, δεν θέλει να διεκδικήσει εκτός αν πρόκειται για θέματα ατζέντας κομμάτων ή συντεχνιών. Σ’ αυτή τη μαυροφόρα απελπισιά, στης φτώχειας το χειροπιαστό σκοτάδι, δεν έχω παρά μόνο να ευχηθώ: ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

Τοπική Διαφήμιση
papathnasio blue Τοπική Διαφήμιση

3 Σχόλια

  1. Μετά κι από την τελευταία ήττα της Αιτωλοακαρνανίας στο θέμα της ίδρυσης 3ης επισκοπής, ευτυχώς που όλα πάλι δείχνουν τον πραγματικό ένοχο. Το Μεσολόγγι και τη δημοτική του ηγεσία.Και φίλοι Αιτωλοακαρνανες, δε φταίνε πάντα οι γείτονες για την ανικανότητα κι αναποτελεσματικότητα του Νομού σας. Φταίτε κι εσείς οι ίδιοι. Γιατί, ξεκινώντας απ’ αυτό το θέμα – ένα θέμα τη φορά – δεν κάνετε μια συνεδρίαση όλων των αυτοδιοικητικών και βουλευτικών σας αντιπροσώπων και να βάλετε στον τακο επιτέλους, αυτή την περιβόητη ” Ιερά Πόλη” που την τρέμουν και τη σέβονται όλοι, αλλά όταν είναι να ληφθεί κάποιο μέτρο για όλο το νομό, μπαίνει μπροστά και τα στυλωνει;
    Και να δείτε που και στο θέμα της αόριστης υπόσχεσης της ίδρυσης της Κτηνιατρικής που δεν την αξίζετε, πάλι τα ίδια θα κάνει το Μεσολόγγι. Ας σκάσει επιτέλους μία φορά για το καλό όλης της Αιτωλοακαρνανίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button