Αγρίνιο: Δεν βρίσκουν ησυχία οι κάτοικοι δίπλα στο γήπεδο

Αυτά είναι προβλήματα που αν δεν τα ζεις δεν τα καταλαβαίνεις. Υπάρχει ένα χάσμα στο Αγρίνιο μεταξύ κάποιου που ζει στον Άγιο Θωμά και κατεβαίνει να πιει τις ποτάρες στο κέντρο με εκείνον που ζει στο κέντρο.

Και καλά οι ποτάρες… Να μένεις δίπλα σε καμιά …δύσκολη πλατεία ή σε κάνα πεζόδρομο όπου μαζεύονται τα κάθε είδους «παιδιά» τα βράδια; Εκεί όπου έρχονται από παντού να αράξουν και να ουρλιάξουν; Τότε τι κάνεις;


Πρώτα καλείς την Αστυνομία. Μετά, αν πρόκειται για κανένα καθιερωμένο στέκι αντιλαμβάνεσαι ότι δεν σε σώσει τίποτε, γιατί οι αστυνομικοί θα περάσουν μια-δυο-τρεις φορές μετά θα σου πουν «κάντε επώνυμη καταγγελία». Ε, μετά θα απευθυνθείς σε κάτι κορόιδα σαν εμάς.

Όπως η πολίτης που μας έστειλε το παράπονο και κάνει λόγο για τρομερή όχληση από διάφορους που συγκεντρώνονται και αράζουν έξω από το γήπεδο του Παναιτωλικού και το πράγμα πάει ως εξής, όπως αναφερει η σχετική καταγγελία(πηγή):

«Καθημερινά εδώ και 3 χρόνια περνούν κουκουλοφόροι και περιθωριακοί από τις 23:00 έως στις 00:00 από τα σπίτια και παρενοχλούν και εκφοβίζουν είτε με φωνές, είτε με βρισιές. Πολλές φορές μάλιστα κάνουν φθορές σε παρκαρισμένα οχήματα αλλά και σε σπίτια. Επανειλημμένως έχουμε καλέσει την αστυνομία και εμείς και άλλοι γείτονες, αλλά η απάντηση είναι πάντα ότι δεν μπορούν να ασχοληθούν με τα περιστατικά. Δυστυχώς δεν έχουμε που να απευθυνθούμε, ούτε η αστυνομία ούτε ο δήμος μπορούν να μας βοηθήσουν, παρακαλούμε λοιπόν να δώσετε δημοσιότητα στο πρόβλημά μας μήπως μας δώσουν σημασία και στείλουν κάποια περιπολία στην περιοχή καθώς φοβόμαστε για τις περιουσίες και τη σωματική μας ακεραιότητα. Ευχαριστούμε πολύ!»

Η περιοχή αναβαθμίστηκε μετά την ανάπλαση αισθητικά και ως αξία γης αλλά κάθε μέρος είναι οι άνθρωποι που ζουν εκεί. Ε, αν οι φιλοξενούμενοι και οι περαστικοί είναι ανεξέλεγκτοι πολύ απλά οι ντόπιοι υποφέρουν.

Παρακαλούμε, κυρία, καθήκον μας να αναδείξουμε το πρόβλημα αφού είναι τόσο… άγνωστο στις αρχές…

η συντακτική συμπάσχουσα μονάδα

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Αγρίνιο γήπεδο Παναιτωλικού παράπονα