ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Αγρίνιο: Γιατί ξεραίνονται δέντρα στην πλατεία Δημοκρατίας; (φωτο)

Δυο ακακίες ξεράθηκαν και κόπηκαν σήμερα από την υπηρεσία Πρασίνου-τι λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος

Οδυνηρή η διαπίστωση ότι δύο ακακίες στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου χρειάστηκε να κοπούν από τα συνεργεία του Δήμου, καθότι είχαν ξεραθεί.

«Δεν είναι τα πρώτα δέντρα που ξεραίνονται στην περιοχή της πλατείας και δεν είναι κάτι που συμβαίνει ως δια μαγείας. Χρησιμοποιούνται διάφορες μέθοδοι για να ξεραθούν τελικώς τα δέντρα, δεν είναι δυνατόν κανείς να μην είδε ή να μη γνωρίζει τίποτα. Επιλαμβάνεται του ζητήματος η Δημοτική Αστυνομία», υπογραμμίζει στο agriniopress ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Χρήστος Γκούντας.

Ο αντιδήμαρχος με τη δήλωση του δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για άλλα συμπεράσματα, πχ για κάποια ασθένεια που μπορεί να ξέρανε τα δέντρα. Αλώστε το φαινόμενο έχει επαναληφθεί  κατά το παρελθόν.

Η συντήρηση και το κλάδεμα των δέντρων από τα συνεργεία του Δήμου γίνεται με βάση τις οδηγίες γεωπόνου ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα να ξεραθούν.

Ωστόσο, εν προκειμένω, γεννώνται εύλογα ερωτηματικά και σοβαρές απορίες αναφορικά με το ποιος ή ποιοι μπορεί να ήθελαν και εν τέλει να… κατάφεραν τα δέντρα να ξεραθούν.

Σε κάθε περίπτωση, όπως διαβεβαιώνει ο κ. Γκούντας άμεσα θα φυτευτούν νέα δέντρα στη θέση αυτών που ξεράθηκαν.

3 Σχόλια

  1. Το ίδιο έγινε και στην πλατεία Βελουχιώτη απέναντι από τον φούρνο του Χασιώτη….έριξαν φάρμακο και ξέραναν πορτοκαλιές που ήταν εκεί….Κάμερες υπάρχουν στην περιοχή και καλό είναι να κάνουν μία έρευνα για τα δίποδα που δεν σέβονται τα δέντρα…

  2. Όλα τα καταστήματα στην πλατεία αυτό είναι το πρόβλημα τους τα φύλα των δένδρων. Τροποι να ξεραθούν υπάρχουν και μάλλον αυτό κάνουν. Κάποιο δηλητήριο και πάει το φυτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button