sliderΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Αγρίνιο: Φιλόζωοι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία και ενημερώνουν τους πολίτες (φωτο)

Ποια τα αιτήματά τους αναφορικά με τη διαχείριση του ζητήματος των αδέσποτων

Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής 18/9 φιλόζωοι και μέλη φιλοζωικών οργανώσεων.

Την συνάντηση διοργάνωσαν η Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου, η Φιλοζωική Oργάνωση Αγρινίου Stray Stories, οι Εθελοντές Φιλόζωοι Μεσολογγίου «η Ελπίδα» και η Εθελοντική Ομάδα Βόνιτσας (ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ).


Σκοπός να μιλήσουν με τους δημότες και να τους ενημερώσουν τόσο για το ρόλο της Φιλοζωικής Οργάνωσης Αγρινίου, όσο και για τα αιτήματά τους σε ότι αφορά τη διαχείριση του ζητήματος των αδέσποτων ζώων.

Τονίζεται από μεριάς Φιλοζωικής:

«Είναι πολλοί οι λόγοι που έκαναν επιτακτική αυτή τη συνάντηση και δυσκολεύεται κάποιος από που να αρχίσει. Ας ξεκινήσουμε από το τελευταίο πολύ δυσάρεστο περιστατικό με το παιδί που δέχθηκε επίθεση από σκύλο του Δήμου Αγρινίου στο κέντρο της πόλης. Υπήρξαν και άλλα μηνύματα-  όχι πολλά- για την ανησυχία και το φόβο που προκαλούν αυτά τα σκυλιά στους δημότες της πόλης.

Βασικός επίσης λόγος για αυτή τη συνάντηση είναι τα ολοένα αυξανόμενα περιστατικά κακοποίησης σε βάρος των ζώων αλλά και οι αυθαίρετες περισυλλογές από μεριάς του Δήμου.

Να πούμε λοιπόν ότι, ναι, «βαραίνει» τον Δήμο το τι θα γίνει με αυτά τα ζώα αλλά σίγουρα όλοι τελικά συμφωνούμε ότι η εξορία και η εξόντωσή τους δεν είναι η λύση και κανείς μας δεν το θέλει».

Τα αιτήματά των φιλόζωων αφορούν την δημιουργία δημοτικού κτηνιατρείου, τη σύσταση ομάδας αυστηρών και εντατικών ελέγχων για στειρώσεις και σήμανση όλων των κατοικίδιων ζώων καθώς και καταγραφή τους, την δημιουργία ιστοσελίδας προώθησης υιοθεσιών των ζώων, τα εκπαιδευτικά προγράμματα καθώς και προνόμια για τους δημότες που συμμετέχουν σε προγράμματα φιλοξενίας ζώων.

Δεν στηρίζουν, όπως υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά, τη δημιουργία δημοτικού κυνοκομείου-κολαστήριο, διότι θεωρούν ότι η περιορισμένη χωρητικότητά του σε συνδυασμό με τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό των αδέσποτων στην πόλη θα φέρει χάος στη διαχείρισή του και στην ποιότητα λειτουργίας του.

Επισημαίνουν την ανάγκη να καταστεί σαφές στην τοπική κοινωνία τι είναι η Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου.

Υπογραμμίζουν, εξάλλου, ότι έχει υποκαταστήσει τον Δήμο με τις αρμοδιότητες που έχει αναλάβει λόγω των συνθηκών και της ανυπαρξίας σχεδίου καθώς και στη συνείδηση των Δημοτών που πιστεύουν ότι αυτή είναι η αρμόδια υπηρεσία.

Επισημαίνεται πως δεν είναι υπηρεσία του Δήμου αλλά πρόκειται για εθελοντικό σωματείο το οποίο η μόνη σχέση που θα έπρεπε να έχει μαζί του είναι αυτή της υποστήριξης και διευκόλυνσης σε κρίσιμα ζητήματα.

Οι εθελοντές της Φιλοζωικής, εξάλλου, όπως αναφέρουν και σε ενημερωτικό φυλλάδιο που διένειμαν, δραστηριοποιούνται με δικά τους έξοδα από το εισόδημά τους, από τις συνδρομές των μελών της, τα έσοδα των παζαριών που διοργανώνει και τις δωρεές από φιλόζωους.

Το μόνο που τους κινητοποιεί είναι η αγάπη και η αυταπάρνησή τους για τα ζώα. Η Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου απαρτίζεται από εθελοντές και μόνο οι οποίοι δεν ξεπερνούν τα 3 με 5 άτομα.

«Είναι άνθρωποι με δουλειές, οικογένειες και υποχρεώσεις που δέχονται τηλεφωνήματα 24 ώρες το 24ώρο», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωσή τους:

Δείτε φωτογραφίες:

 

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

2 Σχόλια

  1. Πολύ ωραία κίνηση όμως μην ξεχνάμε ότι τα περισσότερα αδέσποτα υπάρχουν επειδή κάποιοι “φιλόζωοι” τα πήραν για μόστρα για τις φωτογραφίες και τα likes και μετά απλά τα βαρέθηκαν και τα άφησαν. Οπότε ας είμαστε πιο προσεκτικοί όσον αφορά την υιοθετήση ή την αγορά ενός ζώου, να είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε, ενημερώστε σωστά τον κόσμο τι χρειάζεται ένα σκυλί και όχι δεν θέλει μόνο αγάπη θέλει και πολλά άλλα έξοδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button