ΑτζένταΔυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Αγρίνιο: Γιορτή της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών στην πλατεία Δημάδη

O Σύλλογος Ιδιοκτήτων Κέντρων Ξένων Γλωσσών νομού Αιτωλοακαρνανίας υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών στην Πλατεία Δημάδη στο Αγρίνιο, το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου με πολύμορφες εκδηλώσεις-δραστηριότητες. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει κλόουν, face painting, ζωγραφική, παιχνίδια, μουσική, χορό, λιχουδιές και πολλές εκπλήξεις
Η ανακοίνωση αναλυτικά:
PALSO DAY – PALSO FUN
“Παίρνουμε το μονοπάτι της ζωής μιλώντας μία γλώσσα. Με μία ξένη γλώσσα μπορούμε ν’ ανοίξουμε τις πόρτες που θα συναντήσουμε στο δρόμο μας.”
“Οποιος μιλά δύο γλώσσες αξίζει για δύο. Κι όποιος μιλά τρεις αξίζει όσο η ανθρωπότητα.”

Ποτέ δεν υπήρξαν περισσότερες ευκαιρίες για να εργαστεί κάποιος ή να σπουδάσει σε μια διαφορετική Ευρωπαϊκή χώρα – αλλά η έλλειψη γλωσσικής ικανότητας εμποδίζει πολλούς ανθρώπους να το εκμεταλλευτούν αυτό.
Μαθαίνοντας τις γλώσσες άλλων ανθρώπων είναι ένας τρόπος να καταλάβουμε καλύτερα ο ένας τον άλλο και να ξεπεράσουμε τις πολιτιστικές διαφορές μας.
Οποιος μιλά μια ξένη γλώσσα καταλαβαίνει καλύτερα τη δική του γλώσσα, μαθαίνει ευκολότερα άλλες ξένες γλώσσες και έχουν ενισχυθεί οι διανοητικές τους ικανότητες.
Οι ξένες γλώσσες αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας, ενώ είναι απαραίτητες για ορισμένα επαγγέλματα που έρχονται σε επαφή με ξένους.
Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών PALSO συμβάλλουν στη δια βίου εκμάθηση ξένων γλωσσών διδάσκοντας όλες τις ευρέως, αλλά και λιγότερο χρησιμοποιούμενες ξένες γλώσσες.
Καλεσμένοι είναι οι μαθητές και οι φίλοι τους, καθώς κα οι γονείς τους και όλοι όσοι θέλουν να «γευτούν» μια ξένη γλώσσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button