ΕκδηλώσειςΡοή Ειδήσεων

Αγρίνιο: Επιτυχημένη η ημερίδα της «Ηλιαχτίδας» για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 18:00 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγρινίου (πρώην Τράπεζα της Ελλάδας), πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα: «Το Διαδίκτυο ως μέσο Κοινωνικής Ένταξης και Εργαστηριακής/ Ακαδημαϊκής Ενσωμάτωσης των Ευάλωτων Ομάδων και των Ατόμων με Αναπηρίες, Ψηφιακό Αποτύπωμα, Ψηφιακός Εαυτός, Οικουμενικότητα και Εξάρτηση από το Διαδίκτυο».

Αρχικά ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Ηλιαχτίδας», Ελευθέριος Γιαννόπουλος καλωσόρισε το πλήθος των παρευρισκομένων και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.
Ιδιαίτερη αναφορά για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία έκανε η κ. Ζαμπάρα Ελένη- Φιλόλογος, φίλη της «Ηλιαχτίδας» επί σειρά ετών και πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.


Ο Ομιλητής της ημερίδας κ. Ευστράτιος Παπάνης, Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που ανέπτυξε το θέμα της ημερίδας διεξοδικά και προκάλεσε το κοινό σε διάλογο με τις αναφορές του στο τόσο επίκαιρο και σημαντικό θέμα του Διαδικτύου.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης τον λόγο έλαβε ξανά η κ. Ελένη Ζαμπάρα, η οποία αναφέρθηκε στο ΄΄ΒΑΛΣ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ΄΄, του Μάνου Χατζιδάκι, περνώντας στους παρευρισκόμενους ξεχωριστά μηνύματα.

Η όμορφη εκδήλωση έκλεισε με video από τις δράσεις των ωφελουμένων στη Δομή, αλλά και διασκευασμένο video με το ΄΄ ΒΑΛΣ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ΄΄.

iliaxtida drasi (4)

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

– Ο Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Τριάντης- Αρχιερατικός Επίτροπος Αγρινίου- Στράτου, ο οποίος εκπροσώπησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνό.

– Η Περιφερειακή Σύμβουλος και βοηθός Περιφερειάρχη κ. Βούλγαρη Αμαλία, η οποία εκπροσώπησε τον κ. Φαρμάκη Νεκτάριο, Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας καθώς και την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλ/νιας κ. Σαλμά Μαρία.

– Τον κ. Μαυρομμάτη Αθανάσιο, Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας εκπροσώπησε στενή συνεργάτης του γραφείου του.

– Η κ. Κατσαρή Κων/να, Περιφερειακή Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας.

-Ο κ. Παπαθανάσης Αθανάσιος, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλ/νιας- Μέλος Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα της Ν.Δ.

Εκπρόσωποι φορέων:

-Κ.Δ.Α.Π. μεΑ. Δήμου Αγρινίου ΄΄Γελαστή Πολιτεία΄΄, κ. Κοντοδήμα Μ., κ. Σταθοπούλου Ι., κ. Φωτάκη Β.

-Παναγία Ελεούσα, κ. Διονυσία Σαμαντά- Πρόεδρος του Δ.Σ.

-ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου, κ. Λαμπρινή Κολοβού- Πρόεδρος του Δ.Σ.

-Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός- τμήμα Αγρινίου, κ. Τσιρογιάννη Θεοδώρα, Κοινωνική Λειτουργός

– Χαμόγελο του Παιδιού, κ. Φελέκη Νεκταρία, Κοινωνική Λειτουργός

Τοπική Διαφήμιση
papathnasio blue Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button