Γεγονότα

Αγρίνιο: Επιστροφή στα «θαλάσσια μπάνια» του 1980

epi-louros

Δεκαετίες τώρα, τοπικά ταξιδιωτικά γραφεία διοργανώνουν τα λεγόμενα θαλάσσια μπάνια σε κοντινές παραλίες της Αιτωλοακαρνανίας: Λούρος, Τουρλίδα, Κρυονέρι. Τελευταία, ημερήσιες εκδρομές διοργανώνονται και στη γειτονική Λευκάδα, που «βουλιάζει» αυτή την περίοδο από Τουρισμό.
Η συνήθεια αυτή ατόνησε την περίοδο των «παχέων αγελάδων», αλλά γνωρίζει νέες δόξες τα τελευταία χρόνια. Το ποσό της μεταφοράς από το Αγρίνιο μέχρι την εκάστοτε παραλία  κινείται από 3 έως 10 ευρώ και τα πούλμαν αναχωρούν πρωί και απόγευμα.
Τη δροσιά σε παραλίες κοντινών αποστάσεων, δεν αναζητούν μόνο ηλικιωμένοι όπως συνέβαινε παλιότερα, αλλά άνθρωποι όλων των ηλικιών, ιδίως εκείνοι που δεν διαθέτουν αυτοκίνητο ή που δεν θέλουν να το κινήσουν για οικονομικούς λόγους.

Τα λεωφορεία των ταξιδιωτικών γραφείων του Αγρινίου είναι , από τις αρχές Ιουλίου, σχεδόν καθημερινά γεμάτα κόσμο , χωρίς η κίνηση να περιορίζεται τα Σαββατοκύριακα.
Πρόκειται για νέους, ανέργους, μαθητές, συνταξιούχους που αναζητούν μικρές καθημερινές αποδράσεις και που σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν τη δυνατότητα να φύγουν για πολυήμερες διακοπές. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία που θα δει κανείς μπαίνοντας σε κάποιο από τα λεωφορεία που αναχωρούν κάθε πρωί και απόγευμα από την πόλη του Αγρινίου. Κάποια πρακτορεία, πριν την αναχώρηση για την παραλία, περνούν από γειτονιές του Αγρινίου για να εξυπηρετήσουν εκείνους που μένουν κάπως πιο μακριά από την έδρα της επιχείρησης.

Τα θαλάσσια μπάνια, όπως λένε οι ταξιδιωτικοί πράκτορες, αποτελούν την «κόκκινη γραμμή» ειδικά για τους συνταξιούχους :«Μου έκοψαν ένα σωρό πράγματα, αλλά τη θάλασσα δεν θα μου τη στερήσουν ποτέ» δηλώνουν χαρακτηριστικά συνταξιούχοι, που προτιμούν κυρίως τα πρωινά μπάνια.

Μεγάλη συμμετοχή παρατηρείται στα ολοήμερα ταξίδια στη Λευκάδα, όπου κυρίως τα προτιμούν άνθρωποι νεαρότερων ηλικιών, με τα λεωφορεία να αφήνουν τον κόσμο για αρκετές ώρες σε γνωστές παραλίες του νησιού, μεταξύ των οποίων ο Άγιος Νικήτας και το Κάθισμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button