Αγρίνιο: Έπεσε η αυλαία του 12ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θέατρου

Πήραν μέρος 14 σχολεία από το Αγρίνιο και όμορους δήμους

Μέσα σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του 12ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου.

Με απονομή των επαίνων και των αναμνηστικών διπλωμάτων, την αποτίμηση από την Καλλιτεχνική Επιτροπή για όλα τα σχολεία και με ζεστό χειροκρότημα ολοκληρώθηκε το 12ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου που διεξήχθη στην αίθουσα του Δημοτικού θεάτρου Αγρινίου από τις 8 έως τις 27 Απριλίου 2024.


Στο φεστιβάλ πήραν μέρος 14 σχολεία (Γυμνάσια-Λύκεια – ΕΠΑΛ) από το Αγρίνιο και από όμορους Δήμους .Το κοινό που γέμισε το Δημοτικό Θέατρο ταξίδεψε, με οδηγό τις παραστάσεις, σε περασμένες εποχές, γνώρισε πάθη ανθρώπων από το ελληνικό και ξένο δραματολόγιο, θαύμασε τους «μικρούς ήρωες» της παράστασης και στο τέλος τους χάρισε απλόχερα το χειροκρότημά του.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Χρήστος Ζαρκαβέλης δήλωσε: «Οι μαθητές πέτυχαν για άλλη μία φορά το στόχο τους, να παρουσιάσουν το θεατρικό έργο με το οποίο ασχολήθηκαν με την καθοδήγηση των καθηγητών τους στο χώρο ενός Θεάτρου και σε κοινό πέρα από το κοινό της τοπικής τους Κοινωνίας. Επίσης να καλλιεργηθεί η αισθητική και η εκπαίδευσή τους ώστε μελλοντικά να γίνουν καλύτεροι θεατές Θεατρικών παραστάσεων και να παρακολουθούν σχετικά δρώμενα με σεβασμό. Για περίπου έναν μήνα δώσαμε ραντεβού στη σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ και χειροκροτήσα με τους μαθητές μας.
Στο Αγρίνιο είμαστε υπερήφανοι γι αυτόν το θεσμό γιατί κάθε χρόνο ανεβάζετε το Αγρίνιο ακόμη πιο ψηλά. Θέλω να συγχαρώ όσους συμμετέχουν στη διοργάνωση αυτού του μοναδικού εγχειρήματος. Τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την Καλλιτεχνική Επιτροπή του Φεστιβάλ, τα στελέχη του Πολιτισμού του Δήμου Αγρινίου αλλά κυρίως όμως, θερμά συγχαρητήρια, αξίζουν σε όλα τα παιδιά μας.
Σας ευχαριστούμε, σας περιμένουμε ξανά.»

Στη συνέχεια ο Υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων Δ/νσης Β/θμιας Β/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Αιτ/νίας κ. Μιχάλης Χαντζής ευχαρίστησε τη μαθητική κοινότητα και όλους όσους συνέβαλαν για μια ακόμη χρονιά στην επιτυχία του Φεστιβάλ.
Η άριστη συνεργασία της Β/θμιας και του Δήμου Αγρινίου θα συνεχιστεί και ανανεώνουμε το ραντεβού για το 13ο Φεστιβάλ.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι: Χρήστος Ζαρκαβέλης, Ανδρέας Σκαρτσάρης και Χρυσούλα Τασολάμπρουκαι τα μέλη της Καλλιτεχνικής Επιτροπής: Γιώργος Μικέλλης, Θεατρολόγος – Φιλόλογος, Κάτια Ζαρκάδα, Ηθοποιός- Κοινωνιολόγος, Μαρία Τσιρώνη, Μουσικός – Εκπαιδευτικός, Ελένη Μπρούτα, Εκπαιδευτικός, με ειδίκευση στη διαχείριση του πολιτισμού, Τάκης Χατζηγεωργίου, Εκπαιδευτικός και ο Ρένος Χριστοδουλίδης, Εκπαιδευτικός – Συγγραφέας.

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: 12ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου Αγρινίου