ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Αγρίνιο: Επανέρχονται με παράπονα για τα έργα και την καθαριότητα κάτοικοι στην πάροδο Ηρακλείτου (φωτο)

Έντονες υπήρξαν οι διαμαρτυρίες και τα παράπονα των κατοίκων στην πάροδο της οδού Ηρακλείτου στα τέλη του προηγούμενου έτους.

Στο πλαίσιο των εργασιών που εκτελέστηκαν στην περιοχή από το πρόγραμμα ΒΑΑ του δήμου, πολίτες είχαν τότε επικοινωνήσει με το agriniopress καταγγέλλοντας «διαχωρισμό έργων» .


Σημείωναν, τότε, ότι ενώ είχαν ενημερωθεί από τους υπεύθυνους ότι η πάροδος της οδού Ηρακλείτου επρόκειτο να διαμορφωθεί αναλόγως με ότι έγινε και στην απέναντι πλευρά (πεζοδρόμηση κτλ) οι εργασίες σταμάτησαν ακριβώς μπροστά από οικίες. Ο τσιμεντένιος δρόμος ήταν σε άθλια κατάσταση, γεμάτος λακκούβες και στις άκρες του υπήρχαν ξερά χόρτα και σκουπίδια, εστία μόλυνσης με ποντίκια και κατσαρίδες.

«Πρόκειται για ένα έργο με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και έτσι οι εργασίες είναι προγραμματισμένες στο χιλιοστό», είχε υπογραμμίσει ο αρμόδιος μηχανικός του δήμου Αγρινίου, Άρης Παπαβασιλείου, σε επικοινωνία του με το agriniopress, προσθέτοντας ότι «στην συγκεκριμένη πάροδο θα γίνουν εργασίες αλλά όχι αυτές που ανέφεραν οι πολίτες (ο δρόμος πρόκειται να καθαριστεί ώστε να γίνει η απαραίτητη τσιμεντόστρωση καθώς και μία παρέμβαση για αποφυγή συσσώρευσης σκουπιδιών και πλημμυρικών φαινομένων).

Μάλιστα, είχε τονιστεί ότι οι πολίτες είχαν γνώστη για τις αλλαγές που προβλέπονται να υλοποιηθούν σύμφωνα με την μελέτη του έργου.

Μήνες μετά, έχοντας πλέον φτάσει αισίως στον Απρίλιο του 2021, κάτοικοι της περιοχής επανέρχονται, αποστέλλοντας φωτογραφικό υλικό από την τωρινή κατάσταση στον παράδρομο.

Σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι: «Η κατάσταση είναι το λιγότερο τραγική σε εμάς πλέον. Μας άφησαν στο έλεος εκεί κάτω δεν έφτιαξαν απολύτως τίποτα και όχι μόνο αυτό αλλά χάλασαν και αυτά που υπήρχαν μας έφαγαν τα χόρτα και η βρωμιά και όλο το χειμώνα πνιγήκαμε από τα νερά και τη λάσπη. Ήρθαν πριν μέρες καθάρισαν τα χόρτα στον νέο κυκλικό και εκεί τα παράτησαν. Εκτός της κοροϊδίας το διάστημα που έκαναν τα έργα λέγοντας μας ότι θα φτιάξουν και σε εμάς κοροϊδεύουν ακόμα καθαρίζοντας μόνο τον κύκλο αφήνοντας μας να μας φάνε τα φίδια. Για να περάσουμε πάνω στο δρόμο πρέπει να περάσουμε μέσα από το χώμα και τα χόρτα αλλιώς πρέπει να κάνουμε ολόκληρο γύρο. Ούτε τα σκουπίδια δεν μπορούμε να περάσουμε να πετάξουμε».

Ουσιαστικά, ζητούν πέραν των όποιων νεώτερων για τα όποια έργα που δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη το αυτονόητο: Να υπάρξει μέριμνα για την καθαριότητα από τους θάμνους και τα αγριόχορτα που «θεριεύουν».

Το φωτογραφικό υλικό που στάλθηκε στο agriniopress:

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button