Αγρίνιο: Ενοχλεί περιοίκους το γηπεδάκι ποδοσφαίρου στον πεζόδρομο Παναγοπούλου

«Μετέτρεψαν το γήπεδο μπάσκετ της Χριστιανικής Ενωσης, σε ποδοσφαιρικό, χωρίς να μας ρωτήσουν»

«Ανέβηκαν απότομα τα ντεσιμπέλ» στον πεζόδρομο της οδού Βαλτινού και Παναγόπουλου εξαιτίας ενός γηπέδου ποδοσφαίρου, σύμφωνα με «αγανακτισμένους κάτοικους των προαναφερθέντων οδών», που επικοινώνησαν με τοπικά μέσα ενημέρωσης για να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους.

Και αν στο Αγρίνιο υπάρχει τεράστια ζήτηση και επιθυμία για χώρους άθλησης,  έφτασε η καταγγελία για την φασαρία που δημιουργείται πέριξ του χώρου και σημειώνουν ότι από τη μέρα που μετατράπηκε σε γήπεδο ποδοσφαίρου η «ησυχία πήγε περίπατο για τα καλά». Συν του ότι ακόμα, συμπληρώνουν, περιφράχθηκε με «ένα αμφιβόλου αισθητικής σύρμα που φυσικά αλλοιώνει εξαιρετικά την όμορφη εικόνα του δρόμου».


Οι κάτοικοι δεν αναφέρουν αν δεν τηρούνται και οι ώρες κοινής ησυχίας που σαφώς θα δημιουργούσε προβλήματα στη γειτονιά.

«Πυρά» στη Χριστιανική Ένωση

Τα παράπονά τους εκφράζουν κυρίως προς τους αρμόδιους της Χριστιανικής Ένωσης. «Κανένας δεν πρόκειται να κατηγορήσει τα ίδια τα παιδιά που θέλοντας να ξεσκάσουν από την απαιτητική σχολική πραγματικότητα βρίσκουν μια διέξοδο στο παιχνίδι» τονίζουν και επικρίνουν τους αρμόδιους φορείς της Χριστιανικής Ένωσης που «δεν φρόντισαν να εξασφαλίσουν την σύμφωνη γνώμη όλων μας πριν τη κατασκευή του εν λόγω γηπέδου».

Τέλος, καλούν τη δημοτική αρχή να πάρει θέση και να δώσει λύση σε αυτό το ζήτημα.

Αναλυτικά:

«Ο πεζόδρομος της οδού Βαλτινού και Παναγόπουλου, που οι περισσότεροι ενδεχομένως γνωρίζετε λόγω του γραφικού γκράφιτι που στολίζει ένα γωνιακό του τοιχίο, ήταν ένας από τους πιο ήσυχους δρόμους του Αγρινίου. Μέχρι την ημέρα φυσικά, που ορισμένοι εκπρόσωποι της Χριστιανικής Ένωσης Αγρινίου, αποφάνθηκαν πως το πίσω μέρος της μικρής εκκλησίας των Αγίων Aναργύρων που μέχρι τότε χρησιμοποιούνταν σαν αυτοσχέδιο γήπεδο μπάσκετ-έπρεπε να περιφραχθεί με ένα αμφιβόλου αισθητικής σύρμα που φυσικά αλλοιώνει εξαιρετικά την όμορφη εικόνα του δρόμου και να μετατραπεί σε γήπεδο ποδοσφαίρου. Από εκείνη την ημέρα η ησυχία πήγε περίπατο για τα καλά.

Ουρλιαχτά, φωνές, πλούσιο υβρεολόγιο-από μέρους των νεότερων μελών της Ένωσης , που χρησιμοποιούν το γήπεδο σε καθημερινή σχεδόν βάση-αλλά και ο μόνιμα εκνευριστικός ήχος της μπάλας που χτυπάει συνεχόμενα πάνω στα σύρματα, στοιχειώνουν κάθε μέρα τα απογεύματα μας, αλλά και τα πρωινά του καλοκαιριού. Δεν μπορούμε πλέον να χαρούμε τον εξωτερικό χώρο των σπιτιών μας και αναγκαζόμαστε να κλείνουμε τις μπαλκονόπορτες, ακόμα και τις μέρες που η θερμοκρασία ξεπερνά τους 30 βαθμούς για ν’ αποφύγουμε τη φασαρία! Κανένας μας δεν ενημερώθηκε για την κατασκευή του συγκεκριμένου γηπέδου-εκτρώματος (παρά μόνο όταν ήταν πολύ αργά). Πολλοί από εμάς έχουμε βρέφη ή και ηλικιωμένα άτομα με καρδιακά προβλήματα στην οικογένεια μας που δεν πρέπει να αναστατώνονται από έντονους θορύβους. Για να μην αναφερθούμε σε περιόδους σχολικών εξετάσεων.

Μετά από επικοινωνία μας με τον ίδιο τον Πρόεδρο της Χριστιανικής Ένωσης, λάβαμε την επιβεβαίωση πως τα παιδιά που χρησιμοποιούν το γήπεδο θα επιτηρούνται σε καθημερινή βάση από κάποιον υπεύθυνο ώστε να διασφαλίζεται η καλή τους διαγωγή και η δική μας…γαλήνη. Δυστυχώς αυτό συμβαίνει σπάνια, αν όχι ποτέ!

Κανένας δεν πρόκειται να κατηγορήσει τα ίδια τα παιδιά που θέλοντας να ξεσκάσουν από την απαιτητική σχολική πραγματικότητα βρίσκουν μια διέξοδο στο παιχνίδι. Θεωρούμε όμως αποκλειστικά υπεύθυνους τους αρμόδιους φορείς της Χριστιανικής Ένωσης που δεν φρόντισαν να εξασφαλίσουν την σύμφωνη γνώμη όλων μας πριν τη κατασκευή του εν λόγω γηπέδου ή να βρουν έναν πιο κατάλληλο χώρο εκτός του αστικού ιστού όπου η παρουσία του γηπέδου δεν θα δημιουργούσε φυσικά προβλήματα! Καλούμε τη δημοτική αρχή να πάρει θέση και να δώσει λύση σε αυτό το ζήτημα, βρίσκοντας τη χρυσή τομή που θα διασφαλίσει την ικανοποίηση όλων μας! Ζούμε σε έναν όμορφο δρόμο, τον οποίον ο Δήμος φρόντισε να αναδείξει ακόμα περισσότερο με διάφορες δράσεις. Σας παρακαλούμε λοιπόν να πράξετε τα δέοντα.

ΌΧΙ ΑΛΛΗ ΦΑΣΑΡΙΑ!

Οι αγανακτισμένοι κάτοικοι της οδού Βαλτινού και Παναγόπουλου».

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Αγρίνιο γειτονιά οδός Βαλτινού οδός Παναγοπούλου φασαρία