Δυτική Ελλάδα

Aγρίνιο: Ενημερωτική σύσκεψη για τις αλλαγές στους συνεταιρισμούς

epi-agrotes3Ενημερωτική σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων δεκάδων συνεταιρισμών της περιοχής πραγματοποίησε χθες η Ένωση Αγρινίου, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις στα μείζονα ερωτήματα που τους απασχολούν αυτή την περίοδο.

Αναφέρει το δελτίο τύπου της Ένωσης:

“Η πρωτοβουλία να κληθεί η νομική σύμβουλος της ΠΑΣΕΓΕΣ και μέλος της αρμόδιας νομοπαρασκευαστικής επιτροπής του υπουργείου κα. Άννα Μητροπούλου να εξηγήσει η ίδια το νομικό καθεστώς και τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν οι συνεταιρισμοί, προκειμένου να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα και να αποφύγουν πιθανές κυρώσεις και πρόστιμα, αποδείχθηκε ιδιαίτερα χρήσιμη, καθώς η βίαιη αλλαγή νομικής υπόστασης, όπως αυτή επιβάλλεται από το νέο νόμο, έχει αφήσει μετεώρους δεκάδες συνεταιρισμούς, ενεργούς και μη.

Παρών στη διαδικασία ήταν και ο νομικός σύμβουλος της Ένωσης κ. Γιώργος Γρίνος, παρέχοντας πρακτικές συμβουλές και θέτοντας εαυτόν στη διάθεση των συνεταιρισμών κατά τη διαδικασία της εκκαθάρισης, εφ’ όσον την επιλέξουν, ή της συνένωσης.

Στη σύσκεψη απαντήθηκαν ακόμη ερωτήματα σχετικά με την περιουσία των συνεταιρισμών, τις φορολογικές και άλλες εκκρεμότητές τους, την ίδια την έννοια του συνεταιριστικού κινήματος και τις αρχές που το διέπουν.

Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Θωμάς Κουτσουπιάς δήλωσε: «Η σημερινή σύσκεψη ήταν απολύτως απαραίτητη. Υπάρχουν πολλά προβλήματα, πολλοί συνεταιρισμοί «σφραγίδα», πολλές στρεβλώσεις. Οφείλαμε να ενημερώσουμε υπεύθυνα τους συνεταιρισμούς για το τι ακριβώς προβλέπει ο νόμος, ώστε να πάρουν τις αποφάσεις που αυτοί θα κρίνουν. Νομίζω ότι όλοι βγήκαμε ωφελημένοι απ΄τη διαδικασία. Τώρα, πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες απ’ τους ίδιους τους συνεταιρισμούς και μάλιστα στις προθεσμίες που ορίζει το υπουργείο. Υπενθυμίζω ότι εμείς ήμασταν αντίθετοι στο νόμο και είχαμε αντιδράσει, αφού Συνεταιρισμός, πάνω απ’ όλα σημαίνει ελεύθερη και εθελοντική συμμετοχή, αυτονομία και ανεξαρτησία. Ο νόμος όμως, …είναι νόμος και πρέπει όλοι να προσαρμοστούμε σ’ αυτόν».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button