Ροή ΕιδήσεωνΥγεία-Ομορφιά

Αγρίνιο: Ενημερωτική δράση Κοινωνικού Ιατρείου και Κοινωνικού Φαρμακείου για την ηλιακή ακτινοβολία

Την Τρίτη 30 Μαΐου το Κοινωνικό Ιατρείο και Κοινωνικό Φαρμακείο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου,  πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Ηλιακή Ακτινοβολία».

Οι ωφελούμενοί προσήλθαν στο χώρο, όπου ο εθελοντής γιατρός, κ. Λουρόπουλος Θεόδωρος Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, ενημέρωσε για τις επιπτώσεις του ήλιου, παρουσία του Πρόεδρου Ιατρικού Συλλόγου κ. Αγραφιώτη Γεώργιου. Οι γιατροί απάντησαν στα ερωτήματα του κοινού και το προσωπικό διένειμε πληροφοριακό υλικό καθώς και δωρεάν αντηλιακές κρέμες για ενήλικες και παιδιά.


Η έκθεση στην ηλιακή υπεριώδη ακτινοβολία μπορεί να καταλήξει σε άμεσα και σε χρόνια προβλήματα υγείας του δέρματος, των ματιών και του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς και σε βλάβες στο DNA. Τα άμεσα αποτελέσματα της έκθεσης στην υπεριώδη ακτινοβολία είναι η πρόκληση εγκαύματος στο δέρμα και φωτοκερατίτιδας στο μάτι. Χρόνια αποτελέσματα είναι ο καρκίνος (πχ μελάνωμα, πανάδες) και η πρόωρη γήρανση του δέρματος, ο καταρράκτης, το πτερύγιο και η κερατοπάθεια. Ενώ η υπεριώδης ακτινοβολία (UV-B) προκαλεί έγκαυμα και διάφορες μορφές καρκίνου του δέρματος, η υπεριώδης ακτινοβολία Α (UV-A) επιδρά στον υποδόριο ιστό και μπορεί να αλλάξει η δομή του κολλαγόνου και των ινών ελαστίνης του δέρματος, επιταχύνοντας έτσι τη γήρανσή του.

Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία για αυτό συνιστάται:

  • Αποφυγή έκθεσης στον ήλιο, ιδιαίτερα τις μεσημεριανές ώρες
  • Αποφυγή έκθεσης στον ήλιο χωρίς προφυλάξεις (αντηλιακές κρέμες)
  • Επάλειψη αντηλιακών με δείκτη προστασίας
  • Προστασία των ματιών με καλής ποιότητας γυαλιά ηλίου με ειδικά προστατευτικά φίλτρα
  • Κάλυψη του κεφαλιού με πλατύγυρο καπέλο.

«Ευχαριστούμε τον εθελοντή γιατρό μας για τις χρήσιμες συμβουλές του και τον πολύτιμο χρόνο του», καταλήγει η σχετική ενημέρωση.

aktinovolia drasi (6)

aktinovolia drasi (5)

aktinovolia drasi (4)

aktinovolia drasi (2)

aktinovolia drasi (1)

aktinovolia drasi (2)

aktinovolia drasi (1)

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
pistiolas omilia 1000x563 (1) Πολιτική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button