Γεγονότα

Aγρίνιο: Έναρξη υλοποίησης της επιμόρφωσης ευάλωτων ομάδων

epi-symmetoxi-epimorfosi

 Το έργο «Δράσεις κοινωνικής ένταξης ευάλωτων ομάδων Δήμου Αγρινίου, Θέρμου και Ξηρόμερου, Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας» το οποίο υλοποιείται από την αναπτυξιακή σύμπραξη «Δίκτυο Αλληλεγγύης για την απασχόληση των μεταναστών και των ατόμων με ειδικές ανάγκες» μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της κατάρτισης περνά στην έναρξη της επιμόρφωσης.

Η σχετική ανακοίνωση του Δικτύου: “Μετά από μία επιτυχημένη διαδικασία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του τοπικού πληθυσμού για τις δράσεις του δικτύου Αλληλεγγύης Solnet Pid  και συγκεντρώνοντας περισσότερες από 120 αιτήσεις ενδιαφερομένων, καταλήξαμε μέσα από μια αξιοκρατική και αξιόπιστη διαδικασία στην επιλογή των 80 ωφελουμένων οι ποίοι παρακολουθούν το πρόγραμμα προς όφελος τόσο των ιδίων όσο και της τοπικής κοινωνίας των Δήμων Αγρινίου, Θέρμου και Ξηρόμερου της ευρύτερης περιφερειακής ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

Η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού καθώς και η προσωπική επαφή και επικοινωνία μαζί τους, ανέδειξαν τόσο το μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα της ευπαθών κοινωνικών ομάδων, όσο και τον σημαντικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσπαθώντας να καλύψει το κενό που υπάρχει στην σύνδεση των συγκεκριμένων ευπαθών ομάδων πληθυσμού με την αγορά εργασίας.

Ολοκλήρωση δράσης της Κατάρτισης

Μετά την ολοκλήρωση της επιλογής προχωρήσαμε στην έναρξη των προγραμμάτων κατάρτισης με πιστοποιημένους και αξιόπιστους εκπαιδευτές εφαρμόζοντας καινοτόμες και λειτουργικές μεθόδους εκπαίδευσης. Μέσα από αυτή την δράση, οι ωφελούμενοι έλαβαν ουσιαστική και εξειδικευμένη κατάρτιση προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν πλήρως στις απαιτήσεις της σημερινής αγοράς εργασίας αλλά και να εξαντλήσουν τις δυνατότητες που τους παρείχε το πρόγραμμα για ουσιαστική έξοδό τους από την ανεργία

ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Αντικειμενικό σκοπό της κατάρτισης αποτελεί η ένταξη των ωφελούμενων στην αγορά εργασίας μέσω της κατάλληλης προετοιμασίας τους και προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε η υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης. Με την κατάρτιση οδηγούμε τους ωφελούμενους αξιόπιστα, ένα βήμα ποιο κοντά στην νέα τους εργασία.

Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

Το επόμενο βήμα είναι έναρξη των εξειδικευμένων προγραμμάτων επιμόρφωσης τα οποία στοχεύουν στην ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάπτυξης των δεξιοτήτων των ωφελουμένων.”

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ

Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία2 τμήματα10 άτομα/ τμήμα
«Ανοικτά» σεμινάρια ειδικής θεματολογίας5 τμήματα10 άτομα/ τμήμα
Κοινωνική οικονομία και κοινωνική επιχειρηματικότητα1 τμήμα10 άτομα/ τμήμα

 

EUROTEAM ΚΕΚ Α.Ε.

Αναπαύσεως 14,  ΑΓΡΙΝΙΟ

Τηλ.: 26410 25019

Fax: 26410 25611

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

Παπαστράτου 53, ΑΓΡΙΝΙΟ

Τηλ.: 26410 74701

Fax: 26410 22590

ΝΟΜ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΕΑ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

Βαλτινών & Δεληγιώργη 25, ΑΓΡΙΝΙΟ

Τηλ.: 26410 24198

Fax: 26410 24198

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΟΥ

Πλ. Οικ. Νικολίτσα, ΘΕΡΜΟ

Τηλ.: 26443 60100

Fax: 26440 23179

ΚΟΙΝΟΦΕΛΗΣ ΕΠ/ΣΗ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΑΣΤΑΚΟΣ

Τηλ.: 26463 60500

Fax: 26460 42531

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button