ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Αγρίνιο-εμβόλια: Επιμένουν τα προβλήματα με τα ραντεβού των πολιτών 75-79 ετών

Επιμένουν τα προβλήματα με τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού στην Αιτωλοακαρνανία.

Οι «φωνές» για τους αργούς ρυθμούς εμβολιασμών στο νομό και για την κακή κυρίως οργάνωση των εμβολιαστικών κέντρων συνεχίζονται. Εδώ και αρκετές μέρες υπάρχουν διαμαρτυρίες πολιτών καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού στην πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 75-79.

Τα προβλήματα έχουν καταγραφεί από την αρχή της διαδικασίας -σ.σ. μέσα Φεβρουαρίου- και δεν είναι λίγοι και οι φαρμακοποιοί που διαμαρτύρονται για την κατάσταση, αφού “τα ακούνε” από τους πολίτες, χωρίς μάλιστα να φταίνε…

Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας άνοιξε η πλατφόρμα για αυτή την ομάδα αλλά παρέμεινε ανοιχτή για μόλις δύο με τρεις ημέρες.

Αναμένεται νέα παρτίδα εμβολίων ώστε να είναι διαθέσιμη ξανά η πλατφόρμα ώστε οι πολίτες μέσω ΚΕΠ και φαρμακείων να κλείσουν ραντεβού.

Λίγα ραντεβού υπάρχουν για την ηλικιακή ομάδα 60-64 στο δεύτερο εμβολιαστικό κέντρο του Κ.Υ. Αγρινίου αλλά και στο Κέντρο Υγείας Αιτωλικού. Η συγκεκριμένη εμβολιαστική ομάδα όπως έχει γίνει γνωστό, κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca.

Έχουν γίνει μέχρι σήμερα 14.146 εμβολιασμοί συνολικά. Από αυτούς οι 10.077 αφορούν στην πρώτη δόση ενώ 4.069 είναι οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί και με την δεύτερη δόση.

Για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τον ρυθμό εμβολιασμών εξέδωσε και ανακοίνωση νωρίτερα σήμερα η Νομαρχιακή Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ εστιάζοντας στο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης στο νομό που δεν ξεπερνά το 2%.

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson αναμένεται να λύσει πολλά προβλήματα καθώς η μεγάλη διαφορά είναι προς πρόκειται για μια δόση, ενώ είναι εύκολο και στη συντήρηση.

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε από την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας την περασμένη Δευτέρα, πως η «εταιρεία διαβεβαιωσε και εμάς και την ΕΕ ότι θα τηρήσει τις παραδόσεις του δεύτερου τριμήνου.

Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν στα μέσα με τέλος Απριλίου και θα λάβουμε 1 εκατ. 200 χιλιάδες δόσεις και η μεγάλη διαφορά είναι προς πρόκειται για μια δόση αλλά και εδώ υπάρχουν κάποιες τεχνικές δυσκολίες γιατί από ένα φιαλίδιο θα έχουμε 5 δόσεις».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button