Αγρίνιο: Δράση του 12ου Δημοτικού Σχολείου στο 2ο Ειδικό Δημοτικό για την «διαφορετικότητα»

«Να γίνομαι άνεμος για το χαρταετό και χαρταετός για τον άνεμο...»

Σε συνέχεια των σχεδίων δράσης της Ε.Δ.Υ του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου για την “διαφορετικότητα” έγινε επίσκεψη στο 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, όπου είναι και το Σχολικό Δίκτυο Εκπαιδευτικής Υποστήριξης (ΣΔΕΥ) του σχολείου.

Με πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού του Τμήματος Ένταξης Αικατερίνης Δούκουλου, της Κοινωνικού Λειτουργού Αικατερίνης Γαλάνη και του Σχολικού Ψυχολόγου Χρήστου Μαγειρούδη, καθώς και την αρωγή και την συνεργασία του Διευθυντή και όλου του εκπαιδευτικού, ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού του 2ου Ειδικού Δημοτικού Αγρινίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Ε1 & Ε2 επισκέφτηκαν, γνωρίστηκαν και αλληλεπίδρασαν με τους μαθητές και τις μαθήτριες του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου.


Έγινε γνωριμία των μαθητών, πραγματοποιήθηκαν βιωματικές δραστηριότητες και τραγούδι με αφορμή τα έθιμα των ημερών και ομαδικά παιχνίδια.

Ενδιαφέρουσα και δημιουργική ήταν επίσης η συζήτηση με τους μαθητές και μαθήτριες για την διαφορετικότητα καθώς και για τη δομή και λειτουργία του ειδικού Δημοτικού Σχολείου από τον Διευθυντή κ. Μυζήθρα, την εκπαιδευτικό κ. Αγγελοπούλου, την γυμνάστρια κ. Νικολακοπούλου, την Ψυχολόγο κ. Αναστασιάδη και την Κοινωνική Λειτουργό κ. Συμνιώτη.

H ενημέρωση της Διεύθυνσης του σχολείου, συνεχίζει:

«Η χαρά όλων των μαθητών ήταν διάχυτη και τα χαμόγελα τους μας έκαναν και μας χαρούμενους αλλά και υπερήφανους.

Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τους μαθητές μας η οποία έγινε αφορμή για περαιτέρω συζήτηση σχετικά με την ετερότητα, την ανεκτικότητα και κατά προέκταση την αλληλεγγύη και την ανάγκη στήριξης και αποδοχής που έχουμε εν τέλει όλοι μας ανάγκη.

Η συνάντηση των μαθητών ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση για επανάληψη αντίστοιχων κοινών δράσεων μόλις το επιτρέψουν και πάλι οι συνθήκες.

Ευχαριστούμε το εκπαιδευτικό δυναμικό του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου για την υπέροχη και άψογη φιλοξενία!».

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: 12ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου 2ο Ειδικό σχολείο