Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Χειροτονήθηκε πρεσβύτερος ο π. Φώτιος Σωφρόνης από την Ποταμούλα

Μια ξεχωριστή ευλογία απετέλεσε η σημερινή ημέρα, για την τοπική Εκκλησία καθώς ο ιεροδιάκονος π. Φώτιος Σωφρόνης από την Ποταμούλα έλαβε τον δεύτερο βαθμό της Iερωσύνης, από τον Σεβασμιωτάτο Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. Κοσμά, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στο Αγρίνιο.

Λίγα λόγια για τον αγαπητό πατήρ Φώτιο:


Ο π. Φώτιος ως άμισθος κληρικός διαθέτει Λογιστικό Γραφείο στο Αγρίνιο, όπου συνεχίζει τα καθήκοντά του.

Πριν ένα χρόνο περίπου αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο να κάνει πράξη τον κρυφό διακαή πόθο του, τον πόθο της Iερωσύνης που από μικρός καλλιεργούσε στην καρδιά του! Ζούσε από νηπιακής ηλικίας την πνευματική ζωή και με ζήλο έστεκε στον πνευματικό αγώνα με αρωγό τον πνευματικό του πατέρα Αρχιμανδρίτη π. Χριστοφόρο Μυτιλήνη, Ιεροκήρυκα της Μητρόπολης Πατρών. Μεγάλωσε με ένα πρότυπο ,του εφημέριου του χωριού του, πατήρ Ευστάθιου Τσιτσιβού που μέσα στο Ιερό βήμα από μικρός γαλουχήθηκε και ποτίστηκε με τα νάματα της φιλακόλουθης μυστηριακής ζωής.

Οι γονείς του Γιώργος και Βασιλική, στο πλευρό των τριών τέκνων τούς ,στάθηκαν ως πυξίδα στο βίο της ζωής τούς και σήμερα απολαμβάνουν τους καρπούς αυτής της ανατροφής.

H σύζυγός του Ευρυδίκη συνοδοιπόρος και στήριγμα στην Σταύρο Αναστάσιμη πορεία της Ιερατικής του ζωής, τα τρία του τέκνα χαρμόσυνα σαλπίσματα Αγγέλων στην σημερινή αυτή ευλογημένη στιγμή!

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η προσωπική του Πεντηκοστή, μια Πεντηκοστή που ήρθε να δώσει μια ψυχική ανάταση , στις δύσκολες αυτές ημέρες που διανύουμε!

Πηγή: potamoulanews.blogspot.com

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou tsalafouti Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button