ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Αγρίνιο: Μετά φόβου Θεού… οι Χαιρετισμοί σήμερα-λίγος ο κόσμος σε Εκκλησίες και καφέ (φωτο)

Μετά φόβου Θεού… οι Χαιρετισμοί σήμερα στην Ελλάδα μετά και τις τελευταίες ανακοινώσεις του Υπουργείου για τα έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό αλλά και τις δηλώσεις των Ιεραρχών που μάλλον περισσότερο έχουν μπερδέψει την κοινή γνώμη.

Ειδικά στην Αιτωλοακαρνανία η χθεσινή Εγκύκλιος του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, σχετικά με την Θεία Κοινωνία, τον εκκλησιασμό, αλλά και την αναφορά ότι η πανδημία μπορεί να αποτελεί μια είδους “θεία δίκη” για τις “πολλές αμαρτίες μας”  έχουν προκαλέσει πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις.

Στο Αγρίνιο οι πιστοί μετέβησαν στις εκκλησίες με ευλάβεια αλλά και προσοχή στις επαφές τους με τα αντικείμενα του χώρου αλλά και τους διπλανούς τους, .

Η προσέλευση δεν μπορει να χαρακτηριστεί μαζική, το αντίθετο μάλιστα, καθώς η χώρα είναι εν μέσω της εξάπλωσης του ιού στην κοινότητα και πολλοί, ειδικά ηλικιωμένοι, φαίνεται πως πείστηκαν να μείνουν σπίτια τους.

Πολλοί είναι πάντως  οι πιστοί που πηγαίνουν στους ναούς για σύντομο χρόνο ώστε να ανάψουν το κεράκι τους και να φύγουν στη συνέχεια.

Στις καφετέριες του Αγρινίου πάλι η κίνηση είναι περιορισμένη, το τελευταίο βράδυ πριν το “λουκέτο”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button