sliderΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Αγρίνιο: Απολογίες κατηγορουμένων στην δίκη για τις αναθέσεις στον Δήμο Αγρινίου

Στις 10 Ιανουαρίου η πρόταση του Εισαγγελέα

Με τις απολογίες των κατηγορουμένων, συνεχίστηκε σήμερα Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου η δίκη δεκάδων αιρετών και εργολάβων, σχετικά με αναθέσεις έργων στον Δήμο Αγρινίου.

Η δίκη αφορά στην δημοτική περίοδο από το 1999 μέχρι το 2006, επί δημαρχίας Θύμιου Σώκου και η μήνυση είχε υποβληθεί από τον πρώην δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης Δημ. Λυμπουρίδη.

Η ακροαματική διαδικασία, έχει διακοπεί πολλές φορές και ουσιαστικά έχει ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο.

Η δίκη έχει και πολιτικά χαρακτηριστικά, αφού οι αιρετοί και κυρίως ο πρώην Δήμαρχος Θυμιος Σώκος κλήθηκε να υπερασπιστεί τις επιλογές του και τις τακτικές που ακολούθησε, ώστε να “τρέξουν” έργα στο Αγρίνιο.

Πρόκειται για διαδικασίες, που κατά τον μηνυτή, αλλά και τον δικαστικό που άσκησε τις διώξεις, ζημίωσαν το Δημόσιο, με τους κατηγορούμενους να επιχειρηματολογούν περί του αντιθέτου.

Όπως αναμένονταν, στην σημερινή του απολογία ο Θύμιος Σώκος, έκανε εκτενέστατη αναφορά στο έργο της θητείας του, που άλλωστε, αναγνωρίστηκε από την κοινωνία, μέσα από τα υψηλά ποσοστά αποδοχής που είχε.

Η απολογία του διήρκησε αρκετή ώρα και σε κάποια σημεία ήταν συναισθηματικά φορτισμένη.

Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρώην δήμαρχος και αντιδήμαρχος την επίμαχη περίοδο Παύλος Μοσχολιός , όπως και άλλοι κατηγορούμενοι , πρωην αιρετοί και τεχνικοί, που στην πλειοψηφία τους, είναι προβεβλημένα μέλη της τοπικής κοινωνίας σε αυτοδιοικητικό, κοινωνικό και επιστημονικό επίπεδο.

Σε γενικές γραμμές επισημάνθηκε πως οι απευθείας αναθέσεις, αποτέλεσαν μια πάγια τακτική σε όλη την Ελλάδα και η βασική φιλοσοφία της δεν είχε να κάνει ασφαλώς με την ζημία του Δημοσίου, ή ακόμη περισσότερο με “σχέσεις διαπλοκής”, αλλά με την αγωνία των αιρετών να εκτελέσουν πολύτιμα για την κοινωνία έργα.

Διαφορετικά θα υπήρχαν απεντάξεις και καθυστερήσεις και επειδή κάποια έργα ήταν επείγοντα, μπορεί αυτές να οδηγούσαν σε δυσάρεστες καταστάσεις.
Κατά τη διάρκεια των απολογιών επιχειρήθηκε η πλήρης αποδόμηση του κατηγορητηρίου, ενώ αφέθηκαν σαφείς αιχμές για τα κίνητρα του μηνυτή.

Οι κατηγορούμενοι, πρώην αιρετοί και εργολάβοι για την υπόθεση των αναθέσεων στον Δήμο Αγρινίου, είναι συνολικά 44: 17 εργολήπτες και 27 πρώην αιρετοί, Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Η κατηγορία σε βάρος τους είναι «απιστία στην Υπηρεσία σε βάρος ΟΤΑ από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση» σε βαθμό κακουργήματος.
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 10 Ιανουαρίου, με την πρόταση του Εισαγγελέα και τις αγορεύσεις των συνηγόρων

Ετικέτες

Ένα Σχόλιο

  1. Εννοείται βεβαίως – βεβαίως ότι οι αναθέσεις <> αλλά αν υπάρχει κάποιος που ακούει (εν ανάγκη και δικαστικός), μπορεί να κάνει μια πολλή απλή ερώτηση στους κατηγορούμενους που είναι <>; Γιατί δεν καλούσαν για την κάθε ανάθεση μεγάλο αριθμό εργοληπτών αλλά μονίμως τρεις. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close