Αγρίνιο: Απόφαση για εξαγορά οικοπέδου στην οδό Λάρνακας, για τη δημιουργία παιδικής χαράς

Με 26 θετικές ψήφους και 12 αρνητικές, το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου, ενέκρινε την αγορά οικοπέδου του Πιστωτικού Συνεταιρισμού της «Αιτωλικής Πίστης», για την κατασκευή παιδικής χαράς.

Στη συνεδρίαση, είχε προηγηθεί διαφωνία μεταξύ της πλειοψηφίας και της μείζονος αντιπολίτευσης, ως προς το σκεπτικό για την εισαγωγή του θέματος ως κατεπείγοντος. Αντίστοιχα, η ίδια διαφωνία καταγράφτηκε και για ένα ακόμη κατεπείγον θέμα που εισήχθη και που αφορούσε στην λήψη απόφασης για να προχωρήσουν οι διαδικασίες εκμίσθωσης γεωργικών ακινήτων στο Αγγελόκαστρο. Το συγκεκριμένο θέμα μάλιστα, προεκλογικά είχε προκάλεσε έντονη ενδοπαραταξιακή κόντρα στην παράταξη Παπαναστασίου και γενικότερα συζητήσεις για το αν η εκμίσθωση θα εξυπηρετήσει μικρούς παραγωγούς ή μεγαλοαγρότες.


Ως προς το ακίνητο της Αιτωλικής Πίστης, επίσης είχε εισαχθεί ως θέμα το 2023 αλλά και τότε, είχε συμφωνηθεί να συζητηθεί μετά τις εκλογές, ώστε να μην δεσμεύει την επόμενη δημοτική αρχή. Πλέον, μετά τις εκλογές, η παράταξη Παπαναστασίου που έχει ξανα την πλειοψηφία, επανέφερε το θέμα και ενέκρινε την αγορά του οικοπέδου, περίπου 280 τετραγωνικών, που βρίσκεται επί της οδού Λάρνακας, στην περιοχή του Αγίου Γρηγορίου και τη θέση «Λυκοράχια». Βρίσκεται σε μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη περιοχή και όπως είναι φυσιολογικό, απαιτείται η εξεύρεση χώρων για κοινή χρήση.

Από την μείζωνα αντιπολίτευση ο κ. Καψάλης, εξέφρασε επιφυλάξεις τεχνικής φύσης για το εάν όντως στο συγκεκριμένο οικόπεδο μπορεί να κατασκευαστεί παιδική χαρά, κάτι που απέρριψε κατηγορηματικά ο Γ.Γ. του δήμου Δημήτρης Τζιώλης

Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress, το αντίτιμο για την αγορά του οικοππέδου, υπολογίζεται περίπου σε 50.000 ευρώ. Ο καθορισμός της διαδικασίας εξαγοράς θα έρθει εκ νέου για έγκριση στη Δημοτική Επιτροπή και στη συνέχεια και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εξαιτίας της φύσης της απόφασης, απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία 2/3 του αριθμού των ψηφισάντων Συμβούλων.

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: δήμος Αγρινίου οδός Λάρνακος παιδική χαρά