ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Αγρίνιο: Αν γίνει αποδεκτό το αίτημά του συνηγόρου του ιερέα θα αφεθεί ελεύθερος

Δεν απολογήθηκε ο 49χρονος ιερέας για τις κατηγορίες του βιασμού και της σεξουαλικής παρενόχλησης δυο ανήλικων κοριτσιών – Αν γίνει αποδεκτό το αίτημά του θα αφεθεί ελεύθερος – Επιμένει στους ισχυρισμούς για κατασκευασμένη δικογραφία και κατηγορεί τον πατέρα των δύο κοριτσιών ότι τον «κυνηγά» από το 2009 – Τι ισχυρίζεται για το κοινόβιο που είχε δημιουργήσει σπίτι του

Δεν απολογήθηκε σήμερα ο 49χρονος ιερέας από το Αγρίνιο, που βαρύνεται με τις κατηγορίες του βιασμού και της σεξουαλικής παρενόχλησης δυο ανήλικων κοριτσιών στα χρόνια της παιδικής τους αθωότητας, καθώς ο δικηγόρος του Δημήτρης Νικάκης κατέθεσε αίτημα ακύρωσης της προδικασίας για συγκεκριμένους λόγους.

Όπως αναφέρει στο prothothema.gr ο δικηγόρος του 49χρονου ιερέα αν ακυρωθεί η προδικασία τότε ο ιερέας θα αφεθεί ελεύθερος χωρίς να απολογηθεί:

«Δεν απολογήθηκε σήμερα ο 49χρονος ιερέας και εντολέας μου. Θα αποφανθεί το συμβούλιο επί της ακυρώσεως της προδικασίας και βλέπουμε. Αν ακυρωθεί η προδικασία ο ιερέας δεν θα απολογηθεί θα αφεθεί ελεύθερος. Αν δεν ακυρωθεί τότε θα απολογηθεί αύριο το πρωί» αναφέρει και προσθέτει:

«Φιλοδοξώ πως θα γίνει δεκτή η αίτηση διότι δεν υπάρχει αυτόφωρο αδίκημα. Μιλάμε για κατασκευασμένη δικογραφία καθ ολοκληρίαν ως προς την ουσία της, αλλά και ως προς την διαδικασία του αυτοφώρου. Δεν υπάρχει πορνογραφικό υλικό αυτό είναι μια εφεύρεση των προανακριτικών αρχών, με τις οποίες έχουμε συνέχεια. Οι κύριοι ή αγνοούν τις λέει η διάταξη περί κατοχής παιδικής πορνογραφίας ή βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία και εξυπηρετούν σκοπιμότητες».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο η δικογραφία είναι κατασκευασμένη από τον πατέρα των κοριτσιών που «κυνηγά» τον ιερέα και πρώτο του ξάδελφο από το 2009:

«Από το 2009 απασχολεί η υπόθεση με τα όσα είχε καταθέσει ο πατέρας των κοριτσιών κατά του ιερέας και της μητέρας τους. Έχουμε καταθέσει δικόγραφα, τα οποία έχουμε προσκομίσει με το απολογητικό μας υπόμνημα, πλην όμως δεν απολογηθήκαμε αν χρειαστεί θα γίνει χρήση του αύριο. Όλες οι δικαστικές αποφάσεις μεταξύ του ιδίου και της γυναίκας του, ενώ εκείνος υποστηρίζει πως ευθύνεται ο ιερέας για τον χωρισμό του, όλα τα δικαστήρια αποφάσισαν πως η ευθύνη είναι δική του. Δεν έλαβαν υπόψη, τους δικούς του ισχυρισμούς».

Ο δικηγόρος του 49χρονου ιερέα αναφέρεται και στο κοινόβιο που φαίνεται να είχε δημιουργήσει ο ιερέας στο σπίτι του:

«Όταν τα κορίτσια ενηλικιώθηκαν ο πατέρας αμέσως τα έστρεψε κατά του ιερέα, άρα το κίνητρο πoιο είναι (;), η εκδικητικότητα του επιχειρηματία. Είναι ξεκάθαρο υπάρχουν δέκα δικόγραφα που έχουμε προσκομίσει που τα δικαστήρια λένε πως ευθύνεται εκείνος για τον χωρισμό του με την γυναίκα του και τους λόγους» λέει και εξηγεί:

«Υπάρχει δικαστική απόφαση, όπου η συζυγική στέγη εξαρχής είχε παραχωρηθεί στη μάνα με τα παιδιά. Εκεί έμεναν όλα αυτά τα χρόνια υπάρχουν αποδείξεις. Απλά τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο 2020 τα κορίτσια με έγγραφο της αστυνομίας, μετά από εντολή του πατέρα τους την εξεδίωξαν. Για πoιο κοινόβιο μιλάμε; Ακόμα και η άλλη οικογένεια που είχε χωρίσει για άλλους λόγους, μένουν σε άλλο σπίτι, το έχουμε προσκομίσει. Μένουν στο πατρικό σπίτι της μητέρας κανονικά. Ο καθένας φτιάχνει τα δικά του σενάρια».

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Νικάκη τα δυο κορίτσια μέχρι και πριν λίγα χρόνια φωτογραφίζονταν με τον ιερέα σε εκδρομές και εκδηλώσεις:

«Η γυναίκα επέστρεψε από εποχιακή εργασία και την πέταξαν μετά από εντολή του πατέρα έξω από το σπίτι. Πώς έμεναν τόσα χρόνια στο σπίτι του ιερέα; Σχέσεις είχαν η αλήθεια είναι αυτή, επικοινωνία είχαν, οικογενειακές εκδρομές που διοργάνωνε ο ιερέας σε μοναστήρια μετείχαν. Εκεί τα κορίτσια υπάρχουν φωτογραφίες με ημερομηνίες που έχουμε προσκομίσει που γελούν αγκαλιά με τον ιερέα. Πώς γελούσαν δίπλα του από την στιγμή που είναι βιαστής του; Κάτι τρέχει κάτι υπάρχει από πίσω. Εύχομαι να αποδειχτεί αύριο πως η δικαιοσύνη μπορεί να είναι τυφλή ωστόσο ακούει».

Θάνος Μακρογαμβράκης

Πηγή: protothema.gr

11 Σχόλια

 1. Τον πανικό τον βλέπω σε εσένα με ασύνδετα, ασυνάρτητα, ανερμάτιστα κατεβατά. Το ζήτημά σου δεν είναι η παιδεραστία αλλά η εκκλησία την οποία μισείς και θέλεις να ταυτίσεις με την παιδεραστία. Εκεί είναι το όλο ζήτημά σου. Δεν είδα κανέναν ξαμολητο εκτός από σένα που σχολιάζεις με τρόπο που μοιάζει με γαυγισμα. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι επειδή ξαμολας υβρεολογια θα μένεις χωρίς απαντήσεις. Κατάλαβες πολύ καλά την πατατα σου. Η προσπάθεια σου να μας πείσεις ότι η εκκλησία είναι μεσαιωνική γιατί παπάδες είναι παιδεραστές, κλέφτες, επιορκοι είναι αποτυχημένη. Για τον απλό λόγο ότι τα φαινόμενα αυτά υπάρχουν και σε θεσμούς που θεωρούνται εξόχως προοδευτικοι. Η παιδεραστία είναι φαινόμενο που συνδέεται με ψυχικές διαστροφές, είναι φαινόμενο τόσο σοβαρό και επικίνδυνο για την κοινωνία μας που εσύ ούτε καν αντιλαμβάνεσαι και το θεωρώ λογικό γιατί έχεις ρηχή σκέψη. Είναι δικαίωμα σου να παλεύεις με τις εμμονές σου και τα φαντάσματα δε θα στο στερησω….

 2. Το γεγονός ότι δεν ξέρεις να χρησιμοποιείς την Ελληνική γλώσσα, να καταλάβεις και να διαλεγεσε είναι το πρόβλημα. Να απαντήσω σε τι άνθρωπε μου στην τρέλα σου? Που υποστηρίζεις ότι η εκκλησία είναι μεσαιωνική γιατί έχει παπά παιδεραστή? Ότι με βριζεις λέγοντας με παιδεραστή? Ότι απευθύνεσαι στην οικογένεια μου? Σε έναν μελλοντικό έλεγχο εσυ έχεις λόγους να φοβάσαι για τα τρία παραπάνω και όχι εγώ. Εάν δεν μπορείς να ελέγξεις το δημόσιο – ανώνυμο λόγο σου μπορείς να στραφείς σε ειδικούς να σε βοηθήσουν.

  1. Αυτή η απάντηση σου,είναι σαν την χθεσινή ανακοίνωση της μητρόπολης.με μια λέξη πανικός.σε ειδικούς να στραφείτε έσεις που υποστηρίζετε την εκκλησία κ τις μεθόδους που χρησιμοποιεί.εγω δεν υποστηρίζω μια εταιρεία,που καλύπτει τόσα χρόνια παιδεραστές κ βιαστές φίλε μου.δεν έχω να φοβάμαι κάτι,σε αντίθεση με εσάς,που έχετε ξαμολυθει παντού για να μετριασετε τις συνέπειες.ας μην χρησιμοποιώ σωστά την ελληνική γλώσσα,σαν εσένα.τουλαχιστον δεν υποστηρίζω παιδεραστές κ βιαστές.καταλαβαινω τον πανικό σου,δεν υποχωρεί ο θόρυβος της υπόθεσης,κ θα έρθουν κ άλλα στο φως.

 3. Άρα αφού σε όλους τους χώρους παρουσιάζονται φαινόμενα παιδεραστίας όλοι οι χώροι εμφορουνται απ το μεσαιωνικό πνεύμα άρα ζούμε μεσαίωνα???

  1. Το ότι είναι μεταφορική η αναφορά,προφανώς αδυνατείς να το καταλάβεις,κ συνεχίζεις να μην απαντάς επί της ουσίας.ελπιζω το agriniopress,όταν του ζητηθεί,κάτι που θα γίνει σύντομα,να δώσει τα ηλεκτρονικά σου ίχνη στις αρχές.κ εύχομαι να μην έχεις οικογένεια κ παιδιά,κ βρεθούμε μπροστά κ σε άλλη μια περίπτωση,σαν του τραγοπαπα εγκληματία ρασοφορου.

 4. Δεν είπες κατακριτέος ο βιασμός είπες μεσαίωνας η εκκλησία γιατί έχει παιδεραστές και σε ρώτησα είναι μεσαίωνας και οι υπόλοιποι χώροι που έχουν παιδεραστές?

  1. Εννοειται,αλλά στην φούρια σου να υποστηρίξεις το καρκίνωμα,δεν το καταλαβαίνεις.αλλαζεις την κουβέντα,με το σκεπτικό γίνονται κ άλλου,οπότε όλα καλά.η επιμονή σου όμως αυτή είναι τέρμα υποπτη,κοίτα μην είσαι ο επόμενος που θα δούμε φωτό με τη φάτσα σου στα κανάλια.

 5. Στους υπόλοιπους χώρους…. Εκπαίδευση… Αθλητισμό…. Μουσική…. Θέατρο… Που εντωπιστηκε παιδεραστία επικρατεί και εκεί μεσαίωνας να φανταστώ?

  1. Ωραία απάντηση..αρκεί να μη σου θίξουμε την εκκλησία,έτσι;;;παντού κατακριτέα κ αισχρή είναι η παιδεραστία,η κακοποίηση κ ο βιασμος.αλλα από τους ιερείς;;;;τέτοια απάντηση δίνεις;;μάλλον είσαι από αυτούς που επικροτούν ακόμα κ αυτές τις πράξεις στο όνομα του Ιησού.μαλλον θα πρέπει να ασχοληθεί κ με εσένα ο εισαγγελέας,κ γενικά με άτομα σαν εσένα,που υποστηρίζετε τον υπάνθρωπο ιερέα κ αυτόν που τον συγκαλύπτει τόσα χρόνια.ως εδώ ησασταν,ο κόσμος σιχαθηκε πλέον την εκκλησία της Ελλάδος Α.Ε.

 6. Μεσαίωνας..εκκλησία της Ελλάδας…εν έτη 2021,ο σκοταδισμός είναι πιο έντονος από ποτέ..τι περιμένεις από μια εκκλησία,που έχει για αγίους από δολοφόνους,μέχρι παντόφλες κ κάστανα;;;;για τον δικηγόρο δεν το συζητώ καν…η λέξη αισχρός είναι λίγη…σκευωρία με τόσες αποδείξεις..εκτος κ αν ανήκουν στην ίδια παρεα..εκκλησία κ δικαστικό σύστημα,τα καρκινώματα της κοινωνίας..ο άλλος ο αντίχριστος,κάνει μπανάκια στον άι Γιώργη κ δεν εμφανίζεται πουθενά;;;

 7. Μηπως η υποθεση εμπιπτει στις διαταξεις του νομου Παρασκευοπουλου ?και αδικα κατηγορειται ο πατερουλης ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button