Αγρίνιο: Αγνoείς το σήμα της Αστυνομίας, δεν έχεις επίπτωση…

Ο νέος ποινικός κώδικας που έχει μπει στην ζωή μας εδώ και λίγους μήνες έχει περισσότερες επιπτώσεις από όσες μπορεί να νομίζει κανείς.

Από την ηχορύπανση στο κέντρο (ή την περιφέρεια)της πόλης ή την όποια προσωπική όχληση που μπορεί να καταγγείλει ο πολίτης, μέχρι ένα σωρό άλλα ζητήματα επικρατεί πλέον η λογική του… πταίσματος.


Κι όπως λένε αστυνομικοί που περιπολούν ή κάνουν ελέγχους στο Αγρίνιο, για παράδειγμα, αυτό έχει δυσκολέψει το έργο τους σε μεγάλο βαθμό αφού ακόμη και το σήμα που κάνουν για έλεγχο αγνοείται όλο και πιο συχνά πλέον.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση πρόσφατα στον Αη –Γιάννη Ρηγανά, όταν αστυνομικοί έκαναν σήμα για έλεγχο σε διερχόμενο αυτοκίνητο κι ο οδηγός του δεν σταμάτησε παρά ανέπτυξε ταχύτητα και έφυγε προς τους… αγρούς. Οι αστυνομικοί έκαναν κανονική καταδίωξη, ο οδηγός άφησε το αυτοκίνητο σε ένα απόμερο σημείο κι απλά έφυγε. Οι πόρτες ήταν ανοιχτές, ο ίδιος είχε εξαφανιστεί και οι αστυνομικοί δεν έκαναν τίποτε το ιδιαίτερο γιατί όλο αυτό που έχει περιγραφεί είναι ένα… πταίσμα.

Αυτό προβλέπει ο νέος ποινικός κώδικας, ότι αν δεν σταματήσεις σε αστυνομικό έλεγχο έχεις κάνει πταίσμα! Και φυσικά τα μέτρα που λαμβάνονται εναντίον σου είναι τα ανάλογα, δηλαδή κανένα! Πρόκειται, φυσικά, για κανονική παράνοια, ακατανόητη για οργανωμένο κράτος.

«Πώς να κάνουμε μετά την δουλειά μας; Οι πολίτες διαμαρτύρονται αλλά δεν ξέρουν το πλαίσιο στο οποίο μπορούμε να κινηθούμε» λένε οι αστυνομικοί και της περιοχής μας…

η συντακτική απαράβατη μονάδα

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Αγρίνιο επίπτωση πταίσμα σημα τροχαίας