PressαρίσματαΡοή Ειδήσεων

Αγρίνιο: Αγνoείς το σήμα της Αστυνομίας, δεν έχεις επίπτωση…

Ο νέος ποινικός κώδικας που έχει μπει στην ζωή μας εδώ και λίγους μήνες έχει περισσότερες επιπτώσεις από όσες μπορεί να νομίζει κανείς.

Από την ηχορύπανση στο κέντρο (ή την περιφέρεια)της πόλης ή την όποια προσωπική όχληση που μπορεί να καταγγείλει ο πολίτης, μέχρι ένα σωρό άλλα ζητήματα επικρατεί πλέον η λογική του… πταίσματος.

Κι όπως λένε αστυνομικοί που περιπολούν ή κάνουν ελέγχους στο Αγρίνιο, για παράδειγμα, αυτό έχει δυσκολέψει το έργο τους σε μεγάλο βαθμό αφού ακόμη και το σήμα που κάνουν για έλεγχο αγνοείται όλο και πιο συχνά πλέον.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση πρόσφατα στον Αη –Γιάννη Ρηγανά, όταν αστυνομικοί έκαναν σήμα για έλεγχο σε διερχόμενο αυτοκίνητο κι ο οδηγός του δεν σταμάτησε παρά ανέπτυξε ταχύτητα και έφυγε προς τους… αγρούς. Οι αστυνομικοί έκαναν κανονική καταδίωξη, ο οδηγός άφησε το αυτοκίνητο σε ένα απόμερο σημείο κι απλά έφυγε. Οι πόρτες ήταν ανοιχτές, ο ίδιος είχε εξαφανιστεί και οι αστυνομικοί δεν έκαναν τίποτε το ιδιαίτερο γιατί όλο αυτό που έχει περιγραφεί είναι ένα… πταίσμα.

Αυτό προβλέπει ο νέος ποινικός κώδικας, ότι αν δεν σταματήσεις σε αστυνομικό έλεγχο έχεις κάνει πταίσμα! Και φυσικά τα μέτρα που λαμβάνονται εναντίον σου είναι τα ανάλογα, δηλαδή κανένα! Πρόκειται, φυσικά, για κανονική παράνοια, ακατανόητη για οργανωμένο κράτος.

«Πώς να κάνουμε μετά την δουλειά μας; Οι πολίτες διαμαρτύρονται αλλά δεν ξέρουν το πλαίσιο στο οποίο μπορούμε να κινηθούμε» λένε οι αστυνομικοί και της περιοχής μας…

η συντακτική απαράβατη μονάδα

2 Σχόλια

 1. Γιατί παραπονιούνται τα παιδιά, όταν δεν ήταν πταίσματα αυτές οι πράξεις των πολιτών έκαναν τίποτα ; τώρα τι θέλουν, να μας προϊδεάσουν ότι δεν θα κάνουν απόλυτος τίποτα ;

  στη τροχαία κυκλοφορία γίνεται το ΄ ΑΓΡΙΝΙΟ ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ΄ ( το πιάσατε το υπονοούμενο έτσι; ) οι περισσότεροι χρόνια τώρα δεν υπολογίζουν ούτε την ιδία τους τη ζωή όταν οδηγούν κάθε είδος τροχοφόρου σε όλους τους δρόμους

  κάθε βράδυ π.χ. όλοι οι κομπλεξικοί που έβαλαν μαύρες ζελατίνες σε όλα τα τζάμια του αυτοκίνητο τους και δεν βλέπουν τη τύφλα τους άλλαξαν και τα μπροστινά φωτά να είναι πιο δυνατά (νέου τύπου λάμπες) και εσύ που είσαι απέναντι τους δεν ξέρεις που πας με σβησμένες παράλληλα και τις διαχωριστικές λωρίδες κάτω στην άσφαλτο, προσπεράσεις επάνω σε στροφές ή τυφλά σημεία που δεν βλέπουν εάν έρχεται άλλο αυτοκίνητο στο απέναντι ρεύμα , τι αλλο να πεις … πως αυξάνουν διαρκώς αυτοί που μιλούν στο κινητό και οδηγούν, τι να γράψεις για το παρκάρισμα όπου του σκάει του καθενός.
  όταν οδηγείς σ αυτή τη πόλη για να φτάσεις στο προορισμό σου κάνεις σε κάθε στροφή εκατό τάματα και χίλιες προσευχές μη σκάσει επάνω σου κανένας βλάκας

  που είναι οι προληπτικοί έλεγχοι της τροχαίας ; που δίνει το παρόν στο πιο απλό καθημερινό πρόβλημα του μέσου πολίτη ; σκέφτονται ακόμα εάν θα πρέπει να κάνουν διαρκώς συστάσεις στο ελληνάρα αγρινιώτη οδηγό.

  Εάν λοιπόν δεν μπορείς να αποδόσεις στο απλό τι να περιμένουμε να κάνεις στο δύσκολο;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button