Όλα τα ΣπορΡοή Ειδήσεων

Αερολέσχη Αγρινίου: Γέμισε χρώμα ο ουρανός στην Πανελλήνια Λίγκα Αλεξιπτώτου πλαγιάς (φωτο-video)

Ο τελικός της πανελλήνιας λίγκας 2019 ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία από την Αερολέσχη Αγρινίου το τριήμερο που μας πέρασε (4-6/10/2019).

Ξαφνικά μετά από 24 χρόνια ο ουρανός της πόλης έγινε πολύχρωμος και πάλι. Πολλές συμμετοχές από όλη την Ελλάδα αλλά και από Αυστρία και Ρωσία μιας και ο αγώνας ήταν open.
Οι θεατές που παρευρέθηκαν έζησαν μια μοναδική εμπειρία. Πολλοί δε από αυτούς ενημερώθηκαν για το πόσο εύκολα και άμεσα μπορούν να βρεθούν στον αέρα μέσα από τις αναγνωρισμένες σχολές της ομοσπονδίας.


Στην Αερολέσχη Αγρινίου υπάρχει συνεχής δραστηριότητα 30ετων στο αντικείμενο χωρίς καμία απώλεια ή πολύ σοβαρό τραυματισμό.

Στα αποτελέσματα οι Χάρης Λέπεσης και Γιάννης Καρασίμος κατέλαβαν την τρίτη θέση, ο Γιώργος Νικολιουδάκης την δεύτερη και ο Franz Egger από την Αυστρία την πρώτη θέση.

“Στην διαδικασία της απονομής των επάθλων παρευρέθη και πήρε μέρος και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Αγρινίου Χρήστος Ζαρκαβέλης, τον οποίο ευχαριστούμε.” καταλήγει η ανακοίνωση της Αερολέσχης Αγρινίου

Διαβάστε κάποιες δηλώσεις (Κυριακή 6/10/2019 το πρωί) από διάφορους συμμετέχοντες:

Γιώτα Ραπάνου ανήκει στην Λέσχη Αλεξιπτώτου Πλαγιάς Πατρών πετάει από το 1998 και είναι Γραμματέας στην Επιτροπή Αλεξιπτώτου Πλαγιάς και μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΑΟ (Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας). Συμμετείχε στον αγώνα και μας δήλωσε: ” Η πραγματοποίηση της τελευταίας αγωνιστικής της Ελληνικής λίγκας αποστάσεων Αλεξιπτώτου πλαγιάς που ξεκίνησε τον Απρίλιο στην βόρεια Ελλάδα τελειώνει εδώ στο Αγρίνιο.

Η μέρα χθές ξεκίνησε με συννεφιά και χωρίς ήλιο που μας δίνει την δυνατότητα να πάρουμε ύψος αλλά παρόλα αυτά είχαμε μια αλλαγή του σκηνικού του καιρού μετά τις 14:00. Οπότε μας επέτρεψε να ανέβουμε και πραγματοποιήσαμε ένα πολύ ωραίο τασκ πάνω από το Αγρίνιο και την Αιτωλική πεδιάδα. Ο σκοπός μας ήταν να προσγειωθούμε στην λίμνη Τριχωνίδα στην Ντουγρή, κάτι που δεν καταφέραμε αλλά όπως και να έχει πραγματοποιήθηκε το υπόλοιπο μέρος του τασκ.

Πετάξαμε σε υψος 1500 μέτρων και διανύσαμε απόσταση 25 χιλιόμετρα. Στο τέλος προσγειώθηκαν όλοι με ασφάλεια στην πεδιάδα.

Έχω γυρίσει σε όλες τις περιοχές που πετάμε στην Ελλάδα. Στην Βλαχέρνα ήρθα και πέταξα για πρώτη φορά. Είχα δει βέβαια πτήσεις άλλων πιλότων από την πίστα που αν και έχει μικρό ύψος, κατέληγαν στο Παναιτωλικό και επιστροφή στην λίμνη και στο Αεροδρόμιο. Είχαμε εντυπωσιασθεί από τις δυνατότητες που παρέχει στους πιλότους.

Ξέραμε ότι η ράμπα έχει διαμορφωθεί και μπορεί να εξυπηρετήσει έναν αγώνα λίγκας και έτσι ζητήσαμε να γίνει και εδώ μια αγωνιστική. Από ότι μαθαίνουμε έχει να γίνει διοργάνωση στον συγκεκριμένο χώρο από το 1995. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα καθότι η περιοχή έχει μια καταπληκτική θέα για κάποιον που πετάει ψηλά, με λίμνες, ποτάμια, βουνά, φράγματα, πεδιάδα κλπ. Η απογείωση ήταν αρκετά καλή για την διοργάνωση, η υποδομή εδώ στο αεροδρόμιο και η φιλοξενία πολύ καλή επίσης . Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και σίγουρα θα χαρούμε να ξαναρθούμε.

Η οποιαδήποτε διοργάνωση σε κάθε περιοχή βοηθά στο να βελτιώνονται οι υποδομές και να αναδεικνύονται οι περιοχές. Είναι κάτι που επιδιώκουμε θέτοντας στόχους που τους πετυχαίνουμε όλοι μαζί και για κάθε περιοχή αλλά και το άθλημα.

Το αλεξίπτωτο πλαγιάς είναι ένα άθλημα φιλικό για κάθε ηλικία και για κάθε περιοχή γιατί είναι πολύ εύκολο η πτέρυγα αυτή που συσκευάζεται σε ένα σάκο και μεταφέρεται εύκολα οπουδήποτε θέλεις να πετάξεις, μπορεί να γίνει σε πολλά επίπεδα, από το επίπεδο του χομπίστα, που θέλει απλά να κάνει κάποιες πτήσεις και να απολαμβάνει την θέα από ψηλά μέχρι και το αγωνιστικό επίπεδο που όμως απαιτεί μεγάλη εκπαίδευση και εμπειρία.”

Ιωακείμ Σκόνδρας είναι Έφορος Αλεξιπτώτου Πλαγιάς στην Αερολέσχη Αγρινίου, με πολλές διακρίσεις, μετάλλια και κύπελλα σε Ελληνικές και διεθνείς διοργανώσεις. Ο ίδιος δηλώνει για τον αγώνα: ” Είμαστε στο Αγρίνιο για τον τελικό της λίγκας για το 2019. Μια σειρά από πέντε αγώνες ο οποίος ολοκληρώνεται σήμερα. Είμαστε περι τους 40 αθλητές οι οποίοι θα διεκδικήσουν τις πρωτιές και τις κατάλληλες θέσεις τόσο στην Ελληνική όσο και στην παγκόσμια κατάταξη ούτως ώστε να συνεχίσουν τους αγώνες τους στο εξωτερικό. Η χθεσινή μέρα ήταν ανέλπιστα καλή γιατί παρά το άσχημο της πρόγνωσης το πρωί είχαμε άνοιγμα του καιρού το μεσημέρι οπότε μπορέσαμε το απόγευμα και κάναμε τον αγώνα μας κανονικά και σήμερα Κυριακή 6/10 είναι πολύ καλύτερες συνθήκες και έχουν έρθει περισσότεροι αθλητές. Οπότε σήμερα θα επιχειρήσουμε να κάνουμε μια μεγαλύτερη απόσταση να πιάσουμε τον ορεινό όγκο του Παναιτωλικού, ώστε να κάνουμε μια ωραία διαδρομή και να προσγειωθούμε στην λίμνη Τριχωνίδα. Έχει να γίνει αγώνας στην πίστα της Βλαχέρνας εδώ και 24 χρόνια από το 1995.

Με την αρωγή και συνδρομή του Δήμου Αγρινίου και διάφορων καλών φίλων και χορηγών μπορέσαμε και στήσαμε την διοργάνωση αυτή η οποία εξελίσσεται πάρα πολύ καλά.”

Ο κ. Κώστας Γερνάς είναι μέλος της Αερολέσχης Αγρινίου και πετάει με Αλεξίπτωτο Πλαγιάς από το 1991. Είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία (80+ ετών) εν ενεργεία ηλικία πιλότος στην Ελλάδα και ίσως στα Βαλκάνια. Συμμετείχε εκτός συναγωνισμού στον αγώνα και απόλαυσε μια ωραία πτήση. Ο ίδιος μας δήλωσε ότι πετάει κατ ελάχιστον 10 φορές το μήνα.

Επίσης μας θυμίζει μερικά σχετικά ρητά:

«Από τότε που ο άνθρωπος ονειρεύεται, ονειρεύεται ότι πετάει»

«Όταν πετάς από ψηλά μοιάζει η γη σαν ζωγραφιά»

«Οι αλεξιπτωτιστές και οι αετοί όπου ψηλά πετούνε, αυτοί μπορούν την ομορφιά του κόσμου για να δούνε»

Ο κ.Δημήτρης Φέτας και ο κ. Κώστας Γερνάς

Ο κ. Δήμητρης Φέτας είναι 76 ετών (2ος σε ηλικία) κατάγεται από τα Ιωάννινα και ξεκίνησε να πετάει με Αλεξίπτωτο πλαγιάς από το 1991 ξεκινώντας δίπλα στον Πλάτωνα Κουρουβακάλη στην Αθήνα, όντας και συμμαθητής του στο γυμνάσιο. Θυμίζουμε ότι ο Πλάτωνας Κουρουβακάλης είναι από τους πρώτους (ισως και ο πρώτος) στην Ελλάδα που ξεκίνησε πτήσεις Αεραθλητικού χαρακτήρα με Αιωρόπτερο (Αετό) απο την δεκαετία του 70′ και στην συνέχεια με Αλεξίπτωτο Πλαγιάς.

Ο ίδιος μας δήλωσε: “Το άθλημα του Αλεξιπτώτου πλαγιάς προσφέρει ελευθερία και στιγμές ευχαρίστησης. Εδώ στην Βλαχέρνα έχω περάσει πολλές ώρες πτήσεων με τον Κώστα Γερνά. Επίσης έχω πετάξει στα Ρέτσινα Μεσολογγίου και στην Βαράσοβα που μου αρέσει πολύ. Το μηνυμά μου προς τον κόσμο είναι να φύγει από τα καφενεία και να ασχοληθεί με κάτι πιο συναρπαστικό και όμορφο, όπως το Αλεξίπτωτο πλαγιάς, το οποίο δεν έχει και ηλικία.”

Δείτε τα αποτελέσματα απο την επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα:

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα της 1ης μέρας

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα της 2ης μέρας

Δείτε εδώ τα τελικά αποτελέσματα

Δείτε μερικά βίντεο που πάρθηκαν κατά την διάρκεια των αγώνων:

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
pistiolas omilia 1000x563 (1) Πολιτική Διαφήμιση
pap tsalafouti bruschetta 1000x563px copy Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button