ΑτζένταΔυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Από 4 έως 6 Απριλίου το 20o Πανελλήνιο Συνεδρίο Ζιζανιολογίας στο Αγρίνιο

Ζιζανιολογία: προβλήματα, τάσεις & σύγχρονες προκλήσεις

Το Αγρίνιο φιλοξενεί το 20ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Ζιζανιολογίας με θέμα “Ζιζανιολογία: Προβλήματα, τάσεις και σύγχρονες προκλήσεις” το οποίο διοργανώνει η Ελληνική Ζιζανιολογική Εταιρεία με την υποστήριξη και τη συνεργασία του Δήμου Αγρινίου.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στις 4, 5 και 6 Απριλίου 2019 στο Δημοτικό Κινηματόγραφο «ΑΝΕΣΙΣ», (Χαρ. Τρικούπη 33, Αγρίνιο).

H Ελληνική Ζιζανιολογική Εταιρεία ιδρύθηκε το 1982 ως Πανελλήνιο μη κερδοσκοπικό επιστημονικό σωματείο και έδρα την πόλη των Αθηνών. Στόχος η διοργάνωση επιστημονικών συνέδριων σε τακτή βάση, στα οποία τα μέλη της Εταιρίας παρουσιάζουν την ερευνητική και επιστημονική δραστηριότητά τους.

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν προφορικά πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες αλλά και γραπτές ανακοινώσεις (posters) που θα καλύπτουν όλους τους κλάδους της βασικής και εφαρµοσµένης έρευνας της Ζιζανιολογίας. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις και συζητήσεις σε επίκαιρα σημαντικά προβλήµατα της Ζιζανιολογίας στην Ελλάδα.

Οι θεματικές ενότητες θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων :

 Βιολογία, φυσιολογία, οικολογία ζιζανίων & περιβάλλον
 Ολοκληρωμένη και βιολογική αντιμετώπιση ζιζανίων
 Ανταγωνισμός και αλληλοπάθεια
 Ανθεκτικότητα ζιζανίων στα ζιζανιοκτόνα και τρόποι διαχείρισης
 Καινοτόμα συστήματα και νέες τεχνολογίες διαχείρισης ζιζανίων
 Νέα είδη ζιζανίων, νέα ζιζανιοκτόνα, νέες καλλιέργειες
 Αυτοφυής χλωρίδα: δεξαμενή βιοποικιλότητας και χρήση στη γεωργία

Η όγδοη συνεδρία της Παρασκευής 5 Απριλίου έχει θέμα “Ελαιοκαλλιέργεια και ζιζάνια” και είναι ενταγμένη στις ενημερωτικές εκδηλώσεις της 5η ελαία με θέμα “Εκπαιδεύοντας ελαικομικά, ο δρόμος της ελιάς”.

Οι σύνεδροι το απόγευμα της Παρασκευής θα επισκεφθούν και θα ξεναγηθούν στην έκθεση “Ελαία” στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου.

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του Δήμου Αγρινίου.

Πληροφορίες για το συνέδριο στον ιστότοπο:

http://www.eze.org.gr/sunedria/20th-conference/

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close