Όλα τα ΣπορΡοή Ειδήσεων

Αγρίνιο- 13ος Ημιμαραθώνιος «Μιχάλης Κούσης»: «Νέο ξεκίνημα σε πιο δύσκολες συνθήκες» (φωτο – video)

Συνέντευξη τύπου παραχωρήθηκε από τον Δήμο Αγρινίου το πρωί της Τρίτης, 5/10, λίγες μέρες πριν τη διοργάνωση του 13ου Ημιμαραθωνίου «Μιχάλης Κούσης».

Ο Δήμος σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αγρινίου, τη Γυμναστική Εταιρία Αγρινίου, τον ΠΑΣ Ιωνικό 80, τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αγρινίου και τον Παναιτωλικό Γ.Φ.Σ. διοργανώνει τον 13ο Ημιμαραθώνιο δρόμο, την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021.


Το «παρών» πέραν του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων, Χρήστου Ζαρκαβέλη και Μίμη Σκορδόπουλου, έδωσαν ο Διοικητής της Τροχαίας Αγρινίου, Αλέξης Αντωνίου, εκπρόσωποι των τοπικών αθλητικών σωματείων και η υπεύθυνη της Ακτίνας Εθελοντισμού του Δήμου, Δήμητρα Αβράμπου.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου ανέφερε:

«Υπάρχουν περιορισμοί αλλά επιστρέφουμε σε μία κανονικότητα. Είναι ένα νέο ξεκίνημα σε πιο δύσκολες συνθήκες», κάνοντας παράλληλα αναφορά στη μέριμνα που έχει επιδείξει η Δημοτική Αρχή για τις αθλητικές υποδομές και υπερτονίζοντας την ανάγκη να προαχθεί ο αθλητισμός και να ωθηθούν οι νέες γενιές σε αυτόν.

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Χρήστος Ζαρκαβέλης, αφού έκανε αρχική τοποθέτηση απάντησε σε ερωτήσεις για το ζήτημα ένταξης του αγώνα στο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ:

«Δεν υπάρχει τοίχος πουθενά. Υπάρχει διαβούλευση και κουβέντα με τον ΣΕΓΑΣ για να βρεθεί η διοργάνωση στο καλεντάρι. Πρέπει να ικανοποιηθούν κάποιες απαιτήσεις. Η νέα ηγεσία του ΣΕΓΑΣ θα έχει νέα κουβέντα. Θα κάνουμε πάλι προσπάθεια να μπούμε στο καλεντάρι και έχουμε ορισμένες απαιτήσεις για να έχει μεγαλύτερη προβολή ο αγώνας αυτός. Δεν εξαρτάται μόνο από τον Δήμο. Σκοπός είναι να κάνουμε τη διοργάνωση πολύ μεγαλύτερη από ότι την παραλάβαμε. Να τιμηθεί η μνήμη του Μιχάλη Κούση όπως της αρμόζει», τόνισε.

Προσέθεσε επιπλέον ότι:

«Μόνοι μας δεν μπορούμε να μεγαλώσουμε τον αγώνα όπως πρέπει. Δεν κάνει τη διαφορά ο ΣΕΓΑΣ αλλά απαιτούνται προϋποθέσεις για να μεγαλώσει ο αγώνας. Θα θέλαμε ο αγώνας να είναι τηλεοπτικός. Ο Μιχάλης Κούσης είχε πολύ μεγάλες διακρίσεις. Ήταν σημείο αναφοράς για το μαραθώνιο στην Ελλάδα. Θέλουμε και τον ΣΕΓΑΣ μαζί μας και την Περιφέρεια και τους χορηγούς».

Ο Δήμαρχος Αγρινίου αναφορικά προσέθεσε ότι «Υπάρχει νέα προοπτική για την ένταξη στο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ λόγω και της αλλαγής στη διοίκηση σου. Οι παλιές διοικήσεις είχαν καθεστωτικές αντιλήψεις. Θα πρέπει να υπάρχουν συνεργασίες όλων όσων θέλουν να προάξουν τον αθλητισμό».

 

Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
paideia optimize resize Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button