Γεγονότα

Αγωνία εμπόρων στο Αγρίνιο (φωτο)

koi-emporikos-sinantisi-giaproblimata3

Η ανοιχτή συνάντηση των εμπόρων του Αγρινίου πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, το απόγευμα στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας. Η συνάντηση που αφορούσε όλους τους εμπόρους της πόλης, μέλη του Συλλόγου και μη, στην οποία και συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου και της οποίας σκοπός ήταν να   συναποφασιστούν οι ανάλογες κινητοποιήσεις, δεν είχε ιδιαίτερη συμμετοχή.

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Παναγιώτης Μπεσίνης μίλησε εν συντομία για τα προβλήματα αυτά, (ΟΑΕΕ, νέο φορολογικό, Κυριακάτικη Αργία, νέος νόμος για τα ενοίκια), τα οποία όπως και ο ίδιος εξήγησε δεν χρήζουν περαιτέρω συστάσεων. Ο ίδιος δεν παρέλειψε φυσικά να σχολιάσει και τη μικρή συμμετοχή που είχε η συνάντηση, λέγοντας χαρακτηριστικά με νόημα πως «…είναι ευτυχές το γεγονός πως μόνο εμείς οι λίγοι που είμαστε εδώ αντιμετωπίζουμε αυτά τα προβλήματα…»

koi-emporikos-sinantisi-giaproblimata2

koi-emporikos-sinantisi-giaproblimata4

Οι έμποροι, αφού μίλησαν εκτενώς για όσα τους απασχολούν, πήραν αποφάσεις που κυρίως έχουν να κάνουν με τον ασφαλιστικό τους φορέα. Τα χρέη στον Οργανισμό αποτελούν «θηλιά» για πολλούς από αυτούς και πλέον αποφασίστηκε μια σειρά κινήσεων μέσω του συλλόγου, θα επιχειρήσουν διακανονισμό και γενναίες ρυθμίσεις  των χρεών τους.
Ακόμη αποφασίστηκε να ξεκινήσει διαδικασία συλλογής υπογράφων κατά της Κυριακάτικης αργίας. Οι έμποροι δηλώνουν πως θα είναι ανοικτοί μόνο την τελευταία Κυριακή του χρόνου και θα ζητήσουν παρέμβαση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.
Την Πέμπτη αναμένονται αναλυτικές ανακοινώσεις για τις αποφάσεις της συνάντησης και τις δράσεις που θα προωθήσει το Δ.Σ. του Συλλόγου.

 

koi-emporikos-sinantisi-giaproblimata5

koi-emporikos-sinantisi-giaproblimata1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button