Γεγονότα

Αγώνας δρόμου για τις καταστροφές σε Φραγκουλέικα και στην ε.ο. στο φαράγγι Κλεισούρας (φωτο-video)

katastrfoes-fragkouleika-kleisoura-1

Το agriniopress στις πληγείσες περιοχές

Απογοητευτική είναι η εικόνα στις περιοχές των υπερχειλισμένων ρεμάτων, κατά μήκος της εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων από τα Κλεισορεύματα μέχρι την μεγάλη κατολίσθηση που έχει κλείσει την εθνική οδό, εντός του φαραγγιού της Κλεισούρας

Κάτοικοι μαζί με συνεργεία της Περιφέρειας, του ΔΕΔΔΗΕ και του Δήμου Μεσολογγίου, επιχειρούν με το πρώτο φως του ήλιου για την απομάκρυνση των φερτών υλικών, και των τεράστιων όγκων της λάσπης, που έχει σκεπάσει τα πάντα: Αποθήκες, ποιμνιοστάσια, καλλιέργειες, σπίτια, επιχειρήσεις… Παρεμβάσεις γίνονται και στα ρέματα που από τους όγκους που κατέβασαν έχουν σχεδόν τριπλασιάσει την κοίτη τους, παρασέρνοντας τα πάντα στο πέρασμα τους! Το ρέμα που έκανε τη μεγάλη ζημιά στην περιοχή των Φραγκουλέικων αλλά και στα γειτονικά Κλεισορεύματα είναι αυτό της Κλεισούρας, μαζί με άλλα μικρότερα που κατέβασε το βουνό.

katastrfoes-fragkouleika-kleisoura-2

katastrfoes-fragkouleika-kleisoura-3

Παράλληλα γίνεται και η καταγραφή των ζημιών μιας και εδώ οι διαδικασίες πρέπει να “τρέξουν” ώστε η περιοχή να κηρυχτεί θεομηνιόπληκτη.

Δέος προκαλούν οι εικόνες από τις καταστροφές των κατολισθήσεων μέσα στο φαράγγι της Κλεισούρας. Δείτε video από τις εργασίες:

Ο εθνικός δρόμος, όπως ανακοινώθηκε,  θα είναι κλειστός μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου και μετά την απομάκρυνση των τόνων από πέτρες, χώμα κλπ, απαιτείται να γίνουν τεχνικές μελέτες και εκτιμήσεις για το πως και που μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις, ώστε να δοθεί με ασφάλεια η εθνική οδός στην κυκλοφορία.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Αυτό είναι που προβληματίζει αρκετά  μιας και είναι μια περιοχή που προστατεύεται από την συνθήκη Natura και εκτός των άλλων, θα πρέπει να λεπτομέρεια να βρεθούν τα αίτια της τεράστιας κατολίσθησης ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο που χθες παραλίγο να κοστίσει σε ανθρώπινες ζωές.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την περιοχή:

katastrfoes-fragkouleika-kleisoura-4

katastrfoes-fragkouleika-kleisoura-5

katastrfoes-fragkouleika-kleisoura-6

katastrfoes-fragkouleika-kleisoura-7

katastrfoes-fragkouleika-kleisoura-8

katastrfoes-fragkouleika-kleisoura-9

katastrfoes-fragkouleika-kleisoura-10

katastrfoes-fragkouleika-kleisoura-11

katastrfoes-fragkouleika-kleisoura-12

katastrfoes-fragkouleika-kleisoura-13

katastrfoes-fragkouleika-kleisoura-14

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button