ΑγρότεςΡοή Ειδήσεων

Ενημέρωση για τις αγωγές λόγω της μη παραμετροποίησης τιμών στα αγροτικά φωτοβολταϊκά

Ο “Πανελλήνιος Σύλλογος αδικημένων αγροτικών φωτοβολταϊκών”, ενημερώνει σχετικά με τις δικαστικές εξελίξεις μετά από αγωγές για την μη παραμετροποίηση τιμών αλλά και το “κούρεμα” των πωλήσεων του 2013.

Αναλυτικά ο Σύλλογος αναφέρει:

“Εκτός των προαναγγελθέντων παρεμβάσεων του Υπουργείου ( ενδεικτικά εδώ & εδώ ) για την αποκατάσταση των αδικιών και στρεβλώσεων της μη παραμετροποίησης, αναμένεται και η εκδίκαση σειράς αγωγών για το θέμα που κατατέθηκαν από μέλη του συλλόγου ( εδώ ) και εκκρεμοδικούν από το 2014.

Ορίσθηκε ήδη δικάσιμος της πρώτης εξ’ αυτών ( κατατέθηκε τον Νοέμβριο 2014 ) για την Δευτέρα 26/11. Η υπό εκδίκαση αγωγή δεν αφορά την μη παραμετροποίηση αλλά την υποχρεωτική επιστροφή ( κούρεμα ) 20% των πωλήσεων 2013 με έκδοση πιστωτικών τιμολογίων.

Επειδή για το θέμα εκκρεμεί απόφαση πιλοτικής δίκης που έγινε στο ΣΤΕ από το 2017, θεωρείται βέβαιη η αναβολή της.

Για την κύρια αγωγή που αφορά την μη παραμετροποίηση τιμών και την εξ’ αυτού προκληθείσα άνιση μεταχείριση, αναμένεται σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών δικάσιμος εντός του Α΄ τριμήνου 2019.

Οι ενάγοντες που δεν έστειλαν μέχρι σήμερα επικυρωμένη εξουσιοδότηση στο δικηγορικό γραφείο, μπορούν να την εκτυπώσουν εδώ και αφού την συμπληρώσουν / επικυρώσουν να την στείλουν το συντομότερο.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button