ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Αυτό είναι το άγνωστο φάρμακο που χρησιμοποιούν οι Έλληνες γιατροί για τον κορωνοϊό

Άλλοι δύο νεκροί προστέθηκαν στο κατάλογο των θυμάτων εξαιτίας του κορονοϊού, όπως ανημέρωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσίοδρας.

Μίλησε για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας, στα μέτρα προστασίας αλλά αναφέρθηκε και στα εφιαλτικά σενάρια που θα βιώσει η χώρα μας χωρίς τα αναγκαία μέτρα και στο πως μπορούν να βοηθήσουν φάρμακα για την καρδιά.

Πως μπορούν να βοηθήσουν φάρμακα για την καρδιά

Αναφερόμενος στα φάρμακα που χρησιμοποιούνται, ο κ. Τσιόδρας είπε ότι μελετάται η αποτελεσματικότητα πολλών και διαφορετικών φαρμάκων και επισήμανε ότι στα ελληνικά νοσοκομεία χορηγείται η ουσία ρεντεμσιβίρη όταν είναι διαθέσιμη και η χλωροκίνη που υπάρχει σε αφθονία στη χώρα μας. Αναφέρθηκε μάλιστα στο ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν και φάρμακα που προστατεύουν τον καρδιακό μυ, καθώς ο ιος φαίνεται ότι με κάποιον τρόπο ο οποίος ακόμα διερευνάται επηρεάζει και την καρδιά.

Τα «εφιαλτικά σενάρια χωρίς μέτρα

Στο σημείο αυτό ο κ. Τσιόδρας έκανε αναφορά στα «εφιαλτικά» σενάρια με τους 40 εκατομμύρια θανάτους αν δεν είχαν ληφθεί μέτρα, όπως αυτά που πάρθηκαν στη χώρα μας. «Ακόμα και με ημίμετρα, περιορίζοντας δηλαδή τις μετακινήσεις κατά 40%, θα είχαν σωθεί περισσότερα από 8 εκατομμύρια ζωές διεθνώς». Όπως συμπλήρωσε όλες οι χώρες υιοθετούν πλέον τα αυστηρά μέτρα αυτοπεριορισμού, ακόμη και το Ηνωμένο Βασίλειο, που ας σημειωθεί ότι είχε χαράξει διαφορετική πολιτική για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού όταν είχαν εμφανισθεί τα πρώτα κρούσματα στη χώρα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και κάτι άλλο που είπε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και έχει να κάνει με την Κίνα, η οποία έκλεισε σήμερα τα σύνορά της, φοβούμενη επανεισαγωγή της επιδημίας.

Πηγή
dikaiologitika

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button