Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Πολλοί οι νέοι φέτος στον Άγιο Νικόλαο τον Κρεμαστό (φωτο)

Ο Άγιος Νικόλαος ο Κρεμαστός, ο μεγαλύτερος σπηλαιώδης ναός των Βαλκανίων, προϋπήρχε του Αιτωλικού (11ος αιώνας) και του Μεσολογγίου (13ος αιώνας)

Ανακοίνωση:
Όπως όλες οι θρησκείες στον κόσμο έχουν το δικό τους σημείο αναφοράς, π.χ. οι Χριστιανοί το λίκνο της Ορθοδοξίας την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, οι Μουσουλμάνοι την ΜΕΚΚΑ, οι Εβραίοι τον ΤΟΙΧΟ ΤΩΝ ΔΑΚΡYΩΝ και οι Καθολικοί τον ΑΓΙΟ ΠΕΤΡΟ, έτσι και εμείς σε μικρογραφία βέβαια στην περιοχή μας, έχουμε τον Άγιο Νικόλαο τον Kρεμαστό.

Βέβαια θα ήταν παράλογο να κάνουμε σύγκριση των δεδομένων αυτών, αλλά θέλουμε να πιστεύουμε, ότι αυτή η μικρή κοιτίδα Χριστιανοσύνης, πολιτισμού και περιβαλλοντικής αξίας, αυτό το θαύμα της φύσης, τα τελευταία χρόνια έχει γίνει το σημείο αναφοράς για εμάς όλους.

Το 990 μ.Χ. (10ος αιώνας), δεν είναι και τόσο κοντά, τότε που ο Καππαδόκης μοναχός ΝΙΚΑΝΔΡΟΣ έστησε τον πρώτο λίθο στον υπέροχο αυτό τόπο.

Η εθελοντική μας ομάδα 14 τώρα χρόνια έκανε το καθήκον της, ξανάφερε στην επιφάνεια αυτό τον κρυμμένο θησαυρό και με τις παρεμβάσεις της έγινε επισκέψιμος από χιλιάδες πιστών και επισκεπτών, από όλο το κόσμο.

Λένε ότι κάναμε πολλά, εμείς πιστεύουμε ότι απλά κάναμε το χρέος μας, μήπως είναι ευκαιρία οι αρμόδιοι να πάρουν τη σκυτάλη και να κάνουν και αυτοί το χρέος τους;

Πάντως ένα είναι σίγουρο και μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Αυτό το διήμερο κάναμε και είδαμε ευτυχισμένους ανθρώπους, μας έδωσαν κουράγιο, χαμόγελο, ικανοποίηση, μπράβο, δύναμη και τόσα άλλα.

Και κάτι τελευταίο που μας εντυπωσίασε, δεν έχουμε δει τόσους νέους ανθρώπους μέσα και έξω στο περιβάλλοντα χώρο σε καμιά ενορία της περιοχής μας. Αυτά τα νέα παιδιά στέλνουν ένα μήνυμα για τη θρησκεία σε όλους μας.

Σας ευχαριστούμε πολύ όλους από τα βάθη της καρδιάς μας και του χρόνου και πάντα!

Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ Α.Ν.Κ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button