Μουσική

Άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις η εκδήλωση του Λαογραφικού της ΓΕΑ με τους ΤΑΚΙΜ (φωτο)

takim-1Το ζεστό χειροκρότημα, οι εκπλήξεις και ο θαυμασμός κυριάρχησαν στην ξεχωριστή μουσική παράσταση που διοργάνωσε τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 στον Κινηματογράφο ΑΝΕΣΙΣ στο Αγρίνιο, ο Λαογραφικός Όμιλος της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου (ΓΕΑ).

Καφέ-Αμάν «Ελληνική Απόλαυσις» ήταν ο τίτλος αυτής της μοναδικής μουσικής περιπλάνησης στα προπολεμικά ΚΑΦΕ ΑΜΑΝ των μεγάλων κέντρων του Ελληνισμού.

Ένα οδοιπορικό με μουσικά και χορευτικά βιωματικά χαρακτηριστικά, που ξεκίνησε από τα Γιάννενα (με το «Γυαλί-καφενέ»), στη συνέχεια στα Βαλκάνια (με το «Γκρέτζι-Χάνι»), μετά στην Πόλη (με το «Καζίνο της Δέσποινας» στα Ταταύλα), στην Σμύρνη (με τις «μπύρες» στην Προκυμαία), και στην Αμερική τέλος (με τα Καφέ-Αμάν του Κατσαρού και της Μαρίκας) στο Σικάγο και τη Νέα Υόρκη.

Μπροστάρης σε αυτό το οδοιπορικό, το αξεπέραστο μουσικό σχήμα των ΤΑΚΙΜ, μαζί με ένα τμήμα χορευτριών και χορευτών του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ και φυσικά ο πανταχού παρών Έλληνας κοσμοπολίτης και καθοδηγητής κος Λάμπρος Λιάβας, με τη συνεργάτιδα του κα Δήμητρα Στογιάννη.

takim-2Ένα πραγματικό και συγχρόνως συναρπαστικό ταξίδι όπου οι απανταχού Έλληνες έδιναν το πολιτισμικό τους στίγμα, σε πολύ δύσκολες συγκυρίες, αλλά με τον δέοντα σεβασμό και αξιοπρέπεια που κάθε φορά τους υπαγόρευε η καταγωγή τους και η αγάπη τους για την Ελλάδα.

Ήταν πράγματι μια σύνθετη μουσικοχορευτική εμπειρία, από αυτές που ακόμη και ο ισοπεδωτικός μερικές φορές χρόνος, δεν μπορεί να αλλοιώσει η και να παραγκωνίσει ακόμη.

Σε αυτό το πνεύμα ήταν άλλωστε και το καλωσόρισμα του Εφόρου του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ κου Δημοσθένη Καπώνη πριν την έναρξη της παράστασης, ο όποιος επιπλέον κάλεσε το κοινό να στείλουν και ένα μήνυμα ηθικής συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους δοκιμαζομένους συμπολίτες μας από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημύρες.
takim-3Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Τα έντονα συναισθήματα καθώς και οι επιμέρους εκφράσεις των θεατών της παράστασης επιβράβευσαν με τον καλύτερο τρόπο όλους τους συντελεστές της που δεν παρέλειψαν να τους επαινούν και να τους ευχαριστούν στο τέλος της.

Ο Έφορος του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ κος Δημοσθένης Καπώνης, για την μεγάλη επιτυχία της παράστασης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει πολύ:

Όλα τα μέλη του μουσικού σχήματος ΤΑΚΙΜ (Θ. Κωνσταντίνου (ούτι, λαγούτο), Α. Αρκαδόπουλος (κλαρίνο), Γ. Μαρινάκης (βιολί), Π. Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Κ. Μερετάκης (κρουστά) και Γ. Πλαγιαννάκος (μπάσο), μαζί με τους εξαιρετικούς τραγουδιστές Γ. Νιάρχο και Κ. Τζιβίλογλου) για τις ποιοτικές τους εκτελέσεις και τον απαράμιλλο επαγγελματισμό που διέκρινε την εν γένει παρουσία τους στην παράσταση.

takim-4Τον συναρπαστικό και μοναδικό στο είδος του κο Λάμπρο Λιάβα, ο όποιος μαζί με την αφηγήτρια ηθοποιό κα Δήμητρα Στογιάννη αποθέωσαν τον Ελληνισμό και τους Ανθρώπους τους, για να αποθεωθούν και αυτοί στη συνέχεια από το κοινό της παράστασης.

Τον καθηγητή φυσικής αγωγής και χοροδιδάσκαλο του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ, κο Γεώργιο Τσελίκα για την καθοριστική του συμβολή στην προετοιμασία και την πραγματοποίηση της μοναδικής αυτής παράστασης.

Στο τμήμα των χορευτριών και χορευτών του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ, το όποιο συμμετείχε στην παράσταση με ένα απαράμιλλο τρόπο αποσπώντας πολλούς επαίνους και θαυμασμό.

takim-5Την υπεύθυνη για την σκηνική επιμέλεια κα Σοφία Σπυράτου, τον υπεύθυνο για το οπτικό υλικό κο Γρηγόρη Φιλίδη και τους υπεύθυνους ήχου κο Παναγιώτη Αυγέρη και κο Θανάση Γκίκα.

Τη Δημοτική Αρχή Αγρινίου για την παραχώρηση του κινηματογράφου ΑΝΕΣΙΣ.

Τους χορηγούς της παράστασης καθώς και όλα τα μαζικά μέσα επικοινωνίας του τόπου που στήριξαν και ανέδειξαν την εκδήλωση.

takim-6Τον υπάλληλο της ΓΕΑ κο Δημήτριο Ρουμελιώτη και την ιδιοκτήτρια του καταστήματος ΑΝΕΜΗ κα Ρούλα Αθανασοπούλου για την μεγάλη συμβολή τους στην διάθεση των εισιτηρίων της παράστασης.

Και τέλος, το αξιοζήλευτο κοινό της Πόλης και όχι μόνο, που με την ιδιαίτερη παρουσία του αλλά και συμμετοχή του στα δρώμενα της παράστασης έβαλε τον πήχη στις πολιτισμικές μας ανησυχίες πραγματικά πολύ ψηλά!

takim-7

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button