Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Αφιέρωμα στην εορτή της πολεμικής Αεροπορίας στο 1ο Δημοτικό σχολείο Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου εκπαιδευτικών και του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κωνσταντίνου, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική δράση αφιερωμένη στην Πολεμική Αεροπορία, με αφορμή τον εορτασμό των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός για την όλη δράση ήταν ο Θεμιστοκλής Βρανάς, που σε συνεργασία με τον Σύλλογο εκπαιδευτικών , δημιούργησαν έκθεση σχετική με την πολεμική Αεροπορία, μεταφέροντας στο χώρο του σχολείου και σε συγκεκριμένο ανοιχτό χώρο, αντικείμενα που έχουν άμεση σχέση με την πολεμική Αεροπορία.

Η ανακοίνωση των των εκπαιδευτικών του Σχολείου αναφέρει ακόμα τα εξής:

“Συγκεκριμένα οι μαθητές του Σχολείου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά, στολή Ικάρου , αεροναυτιλιακό χάρτη, μνημόνιο ενεργειών χειριστού, κάσκες πιλότων, από το 1950 μέχρι σήμερα, το εκτινασσόμενο κάθισμα παλαιού αεροσκάφους, με τον εξοπλισμό του πιλότου,(αλεξίπτωτο και πακέτο επιβίωσης), την στολή πτήσης του πιλότου, καθώς επίσης και ανοικτό αλεξίπτωτο πιλότου.

Στο χώρο υπήρχαν φωτογραφίες από αεροσκάφη της πολεμικής μας Αεροπορίας, αλλά και συναρμολογούμενα μοντέλα των αεροσκαφών, που μας έφερε στο σχολείο για τις ανάγκες της έκθεσης ο κ. Σιόλος Δημήτρης, – δικές του κατασκευές – και πραγματικά τον ευχαριστούμε θερμά, γι’ αυτή του την προσφορά.

Οι μαθητές μας, καθ’ όλη την λειτουργία του Σχολείου, την Παρασκευή 6/11/20 , πέρασαν με τους δασκάλους τους κατά τμήμα και σε διαφορετική χρονική στιγμή και ξεναγήθηκαν στο χώρο από τον υπεύθυνο συνάδελφο. Συζήτησαν μαζί του για όλες τις απορίες και τους προβληματισμούς που τους γεννήθηκαν και με πολύ ενθουσιασμό ευχαρίστησαν τον συνάδελφο για τις πολύτιμες γνώσεις που αποκόμισαν.

Κλείνοντας θα ήταν παράλειψη αν δεν ευχαριστούσαμε όλους εκείνους που αφανώς βοήθησαν για να γίνει όλη αυτή η εκπ/κή δράση στο σχολείο μας, αλλά κυρίως τον πατέρα δύο μαθητριών του σχολείου μας, εν ενεργεία πιλότου της πολεμικής μας Αεροπορίας, για την όλη προσφορά του τόσο των αντικειμένων που έφερε από την προσωπική του συλλογή, όσο και την ηθική συμπαράσταση και την αγάπη του σε μας και στο έργο μας.

Ευχόμαστε σ’ αυτόν και σε όλους τους πιλότους μας, δύναμη, υγεία και οι Αρχάγγελοι να τους σκεπάζουν πάντα σε κάθε πτήση που κάνουν για μας και την πατρίδα μας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button