Αφιέρωμα για τα 50 χρόνια από τη δολοφονία Λαμπράκη

Στις 22 Μαΐου συμπληρώνονται 50 χρόνια από τη δολοφονία του μαραθωνοδρόμου της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη από το παρακράτος.

Το matrix24.gr δημοσιεύει από σήμερα ένα ιστορικό αφιέρωμα για τον πολιτικό, τον αθλητή, τον γιατρό, τον άνθρωπο Γρήγορη Λαμπράκη.


Στο αφιέρωμα γράφουν:

–       Ο γιος του Γρηγόρη Λαμπράκη, Θόδωρος.

–       Ο πρώην υπουργός Γιώργος Ρωμαίος, ένας από τους τρεις δημοσιογράφους που με τις έρευνές τους συνετέλεσαν στην αποκάλυψη των πρωταγωνιστών της δολοφονικής ενέργειας και της εμπλοκής του παρακράτους στη δολοφονία.

–       Ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, το βιβλίο «Ζ» του οποίου έκανε ρεκόρ πωλήσεων και γνωστή την υπόθεση σε εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο και πάνω σε αυτό βασίστηκε η ομότιτλη ταινία του Κώστα Γαβρά.

–       Ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Επίσης γράφουν οι καθηγητές Ηλίας Νικολακόπουλος, Βασίλης Παναγιωτόπουλος, οι δημοσιογράφοι Θάνος Παπαδόπουλος, Σάββας Ν. Αθανασίου κ.ά.

Το αφιέρωμα ολοκληρώνεται στις 27 Μαΐου, ημέρα που κατέληξε στο νοσοκομείο μετά από πενθήμερη μάχη με το θάνατο ο Γρηγόρης Λαμπράκης.

Με αφορμή αυτό το αφιέρωμα το agriniopress.gr, στο συγκεκριμένο link: http://www.matrix24.gr/ιστορικο-αφιερωμα-draft/  σας παραπέμπει στην σχετική σελίδα.

Χορηγούμενη
Share
Published by
agripress