Αθλητισμός

ΑΕΜ-Φλόγα Παλαιομάνινας: Κόντρα με φόντο τον ρατσισμό

spo-floga-aem

Το ματς της Φλόγας με την Α.Ε.Μ δεν ολοκληρώθηκε με το σφύριγμα της λήξης του διαιτητή Παναγιωτόπουλου. Συνεχίστηκε τρεις μέρες αργότερα με εκατέρωθεν  σκληρές ανακοινώσεις από τους δυο αντιπάλους που είχαν σημείο αναφοράς το επεισόδιο ανάμεσα στον αρχηγό της ομάδας της Φλόγας Σωτήρη Κόκκαλη και τον παίκτη της Α.Ε.Μ Κρούτη το οποίο πήρε και διαστάσεις ρατσισμού.

 Η αρχή έγινε από την Α.Ε.Μ η οποία κατήγγειλε φραστική – ρατσιστική επίθεση από τον αρχηγό της Φλόγας σε βάρος του  αλβανικής καταγωγής ποδοσφαιριστή της , αλλά τα βέλη στράφηκαν και κατά του διαιτητή του αγώνα που δεν προστάτεψε τον παίκτη των γαλανολεύκων, όπως υποστηρίζεται. Η αντίδραση της ομάδας της Φλόγας ήταν άμεση και με την  ανακοίνωση της ουσιαστικά παραδέχεται το συμβάν,  προσπαθεί  όμως να το υποβαθμίσει καθώς αναφέρει ότι τέτοια περιστατικά γίνονται σε κάθε ματς. 

Η αλήθεια πιθανώς να  βρίσκεται κάπου στη μέση και να μην ανταποκρίνεται απόλυτα σε καμία από τις δυο ανακοινώσεις.  Δυστυχώς στον υπέρτατο ανταγωνισμό που επικρατεί για την 1η θέση στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας τα βέλη δεν προορίζονται μόνο κατά των διαιτητών που πάντα είναι ο εύκολος στόχος. Παίρνουν και διαστάσεις κοινωνικές προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα κάθε ομάδας.  Είναι πάντως ανησυχητικό το φαινόμενο καθώς ακόμη βρισκόμαστε στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και μπορεί κάποιος να αναλογιστεί τι θα γίνει όταν φτάσουμε στα πλει- οφ που κρίνεται και ο τίτλος.

Σε κάθε επίπτωση όμως, οι όποιες ρατσιστικές αναφορές, εάν έγιναν είναι καταδικαστέες και θα πρέπει να διερευνηθούν από τη διοργανώτρια αρχή.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close