Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Αδειοδοτικά ώριµο για υλοποίηση το μεγάλο έργο αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας στον δήμο Αμφιλοχίας

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Επενδύσεις 1,5 δισ. ευρώ στην «πράσινη» ανάπτυξη και στην κυκλική οικονοµία -Η εταιρεία θα φτάσει τα 2 GW εγκατεστηµένης ισχύος ΑΠΕ πολύ νωρίτερα από το 2025 που είχε οριστεί αρχικά, την ώρα που επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε έργα περιβάλλοντος και διαχείρισης απορριµµάτων

Οι επενδύσεις που δροµολογεί η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ στην καθαρή ενέργεια στη χώρα µας υπερβαίνουν πλέον το 1,5 δισ. ευρώ, όπως αποκάλυψε στην πρόσφατη γενική συνέλευση της εταιρείας ο επικεφαλής του Οµίλου, Γιώργος Περιστέρης.

Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ διαθέτει πλήρως αδειοδοτηµένες (µε άδεια εγκατάστασης) επενδύσεις ΑΠΕ συνολικής ισχύος περίπου 2.400 MW, ενώ άλλα περίπου 5.800 MW έργων ΑΠΕ έχουν πλήρη περιβαλλοντική αδειοδότηση. Στα έργα αυτά περιλαµβάνονται και δύο µεγάλα έργα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας στην Κρήτη και στον δήμο Αμφιλοχίας, επενδυτικού ύψους 800 εκατ., τα οποία είναι αδειοδοτικά ώριµα για υλοποίηση.

Η συνολική ισχύς των εγκαταστάσεων ΑΠΕ του Οµίλου σε λειτουργία ή υπό κατασκευή ανέρχεται πλέον στα 1.938 MW, επιβεβαιώνοντας ότι ο στόχος που είχε θέσει η εταιρεία, δηλαδή να φτάσει τα 2 GW εγκατεστηµένης ισχύος ΑΠΕ, θα επιτευχθεί πολύ νωρίτερα από το 2025 που είχε οριστεί αρχικά.

Το έργο βρίσκεται στην περιοχή του Βάλτου, στις κοινότητες Αλευράδας και Πετρώνας του Δήμου Αμφιλοχίας. Η αντλησιοταμίευση είναι η μόνη διεθνώς διαδεδομένη μέθοδος μαζικής αποθήκευσης ενέργειας, καθώς αποτελεί πρακτική που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 1890.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές της, είναι απόλυτα φιλική με το περιβάλλον και εγκαθίσταται εύκολα σε περιοχές όπου η γεωμορφολογία και η διαθεσιμότητα του νερού το επιτρέπει.

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close