ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ-ΟΤΑ στηρίζουν την πρόεδρο των εργαζομένων ΟΤΑ Ναυπακτίας-Δωρίδας

Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων, με τις οποίες συμπαρίστανται στην πρόεδρο του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Ναυπακτίας και Δωρίδας κ. Νταουσάνη.

Όπως είναι γνωστό η απόφαση του δημάρχου Ναυπακτίας για υπηρεσιακή μετακίνηση της κ. Νταουσάνη ήταν εκείνη που έχει πυροδοτήσει τις σχετικές αντιδράσεις. Η μετακίνηση αυτή, έχει χαρακτηριστεί ως «εκδικητική» και ρεβανσιστική» απο την ίδια.


Με ανακοίνωση τους, το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Αιτωλοακαρνανίας «συμπαρίσταται στην Πρόεδρο των εργαζομένων ΟΤΑ Ναυπακτίας-Δωρίδας και καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά του δημάρχου Ναυπακτίας, ο οποίος τη διώκει για τη δυναμική συνδικαλιστική της δράση. Οι ενέργειες αυτές δεν φοβίζουν αλλά αντίθετα δυναμώνουν το φρόνημα των εργαζομένων για συνέχιση του αγώνα για τις δίκαιες διεκδικήσεις μας».

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καταγγέλλει τον Δήμαρχο Ναυπακτίας για αδικαιολόγητη υπηρεσιακή μετακίνηση, που ισοδυναμεί με δίωξη, της Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ναυπακτίας και Δωρίδος, προφανώς γιατί οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστικοί τους εκπρόσωποι στέκονται εμπόδιο στα σχέδια ιδιωτικοποίησης των Υπηρεσιών του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας μετακινεί την Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ναυπακτίας και Δωρίδος, από το Τμήμα Υποστήριξης Αιρετών Οργάνων που υπηρετούσε και στεγαζόταν στο Δημαρχείο, στο Τμήμα Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας που στεγάζεται στο δημοτικό κτίριο του Αντιρρίου. Το γεγονός αυτό δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην άσκηση των συνδικαλιστικών της υποχρεώσεων και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων-συναδέλφων που εκπροσωπεί.

Η απόφαση δεν λήφθηκε για να καλυφτούν υπηρεσιακές ανάγκες ή επιβεβλημένες οργανωτικές ανάγκες. Δεν υπήρξε καμία υπηρεσιακή εισήγηση, ούτε κάποιο πρόβλημα στην ως τώρα εκτέλεση των καθηκόντων της ως Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου. Η χρονική συγκυρία που συνέβη ωστόσο αυτή η μετακίνηση μαρτυρά τη σκοπιμότητα και τις προθέσεις του κ. Δημάρχου. Η δίωξη ήρθε αμέσως μετά την καταγγελία από τον Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ναυπακτίας και Δωρίδος της απευθείας ανάθεσης από τον Δήμαρχο του εσωτερικού ελέγχου του Δήμου σε ιδιώτη.

Πρόκειται για καθαρά τιμωρητική και εκδικητική απόφαση που αντικειμενικά δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην άσκηση των συνδικαλιστικών καθηκόντων που πρέπει να είναι ελεύθερη και ακώλυτη. Πρέπει όμως ο κ. Δήμαρχος να γνωρίζει πώς οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. ούτε τρομοκρατούνται, ούτε φιμώνονται. Έχουν δώσει αγώνες και θα συνεχίσουν να δίνουν μαζικά προκειμένου να διατηρήσουν το δημοκρατικό δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης».

Τοπική Διαφήμιση
papahanasiou graviera2022 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button