ΆποψηΡοή Ειδήσεων

ΑΔΕΔΥ Αιτωλοακαρνανίας: «Συμπαράσταση στους δικαστικά δικαιωμένους εκπαιδευτικούς»

Ανακοίνωση εξέδωσε το τμήμα Αιτωλοακαρνανίας της ΑΔΕΔΥ σχετικά με τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς ύστερα από διαγωνισμό που δικαιώνονται δικαστικά.

Συγκεκριμένα, το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Αιτωλοακαρνανίας εκφράζει «την συμπαράσταση του στους δικαιωμένους εκπαιδευτικούς και απαιτεί από την Κυβέρνηση να προχωρήσει στον αναδρομικό διορισμό των συναδέλφων που δικαιώθηκαν δικαστικά».


Η ανακοίνωση:

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα αδιόριστοι επιτυχόντες εκπαιδευτικοί των γραπτών διαγωνισμών ΑΣΕΠ 2004, 2006, 2008, δικαιώνονται από την Ελληνική δικαιοσύνη, με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις στο όνομά τους, που τους διορίζουν αναδρομικά. Αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου (ΣτΕ), αναγνωρίζουν το δικαίωμα αναδρομικού διορισμού σε εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων, επιτυχόντων των γραπτών διαγωνισμών ΑΣΕΠ 2004, 2006, 2008.

Δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν εργαζόμενους, πρέπει να γίνονται σεβαστές από την Πολιτεία.

Ο διορισμός αυτών των συναδέλφων δεν έρχεται σε αντιπαράθεση, ούτε φυσικά επηρεάζει σε καμία περίπτωση όσους συναδέλφους ήδη διορίστηκαν μετά τους συγκεκριμένους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ του 2004, 2006, 2008.

Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Αιτ/νίας εκφράζει την συμπαράσταση του στους δικαιωμένους εκπαιδευτικούς και απαιτεί από την Κυβέρνηση να προχωρήσει στον αναδρομικό διορισμό των συναδέλφων που δικαιώθηκαν δικαστικά.

Ταυτόχρονα απαιτούμε κάλυψη των αναγκών της Δημόσιας Εκπαίδευσης με άμεσους μαζικούς μόνιμους διορισμούς την επόμενη σχολική χρονιά και επιτέλους να μπει ένα τέλος στο απαράδεκτο καθεστώς των «μονίμων» αναπληρωτών».

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button