Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

ΑΔΕΔΥ Αιτωλοακαρνανίας: «Η Πρωτομαγιά δείχνει το δρόμο»

«Οι εργάτες όλης της γης αρχίζουν να κινητοποιούνται. Εργατικές κινητοποιήσεις συγκλονίζουν την Ευρώπη. Η Πρωτομαγιά δείχνει το δρόμο, οι ήρωες εργάτες του Σικάγου μας καλούν σε διαρκή αγώνα για κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο», υπογραμμίζει η ΑΔΕΔΥ Αιτωλοακαρνανίας σε ανακοίνωσή της ενόψει της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Αναλυτικά:


«Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Αιτ/νίας αποτίει φόρο τιμής, σεβασμού και μνήμης σε όλους εκείνους που θυσιάστηκαν, που έδωσαν ηρωικούς αγώνες για τις κατακτήσεις όλων των εργαζομένων στη χώρα μας, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, αυτό που έστειλαν πρώτοι οι εξεγερμένοι εργάτες και εργάτριες στο Σικάγο το 1886, 137 χρόνια μετά είναι επίκαιρο περισσότερο από ποτέ άλλοτε.

Η σημερινή κυβέρνηση καταργεί και τις τελευταίες κατακτήσεις των εργαζομένων αφού με τα αντεργατικά νομοσχέδια που ψήφισε στη Βουλή κατάργησε το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις, καθώς και το δικαίωμά μας στην απεργία. Ιδιωτικοποίησε την επικουρική ασφάλιση και τον ΕΦΚΑ και μείωσε δραστικά τις δαπάνες για την Υγεία και την Παιδεία, την ώρα που η πανδημία κάλπαζε και που ως κράτος έχουμε θρηνήσει, ως τώρα, χιλιάδες νεκρούς.

Διαλύει, έτσι, τους τρεις πυλώνες του κοινωνικού κράτους: Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση.

Η κυβέρνηση σε πλήρη ταύτιση με τα εγχώρια και ξένα εργοδοτικά επιχειρηματικά συμφέροντα συνεχίζει και επιτίθεται στους εργαζόμενους και στα δικαιώματα τους, όσα αυτά έχουν απομείνει από την λαίλαπα των μνημονίων. Δεν της καίγεται καρφί για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που ισχύουν, για τις τεράστιες ανισότητες που υπάρχουν και την τρομοκρατία στο εργασιακό περιβάλλον.

Το περασμένο χρονικό διάστημα με αφορμή το έγκλημα των Τεμπών χιλιάδες εργαζόμενοι βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές που ασκούνται.

Οι μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις στις 8 και στις 16 του Μάρτη αποτελούν παρακαταθήκη για τους αγώνες που έρχονται.

Είναι στο χέρι μας και επιβάλλεται να μπει ένας φραγμός στην καταστρατήγηση των κεκτημένων μας, των δικαιωμάτων μας, στον εργασιακό μεσαίωνα.

Οι εργάτες όλης της γης αρχίζουν να κινητοποιούνται. Εργατικές κινητοποιήσεις συγκλονίζουν την Ευρώπη. Η Πρωτομαγιά δείχνει το δρόμο, οι ήρωες εργάτες του Σικάγου μας καλούν σε διαρκή αγώνα για κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Ο φετινός γιορτασμός της Πρωτομαγιάς, για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα αποτελεί την αφετηρία για ενωτικούς – αποφασιστικούς αγώνες για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 • Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, με την υπογραφή συλλογικής σύμβασης, τουλάχιστον ίσες με την    αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού
 • Κατάργηση της ασφαλιστικής εισφοράς αλληλεγγύης
 • Ξεπάγωμα του Μισθολογικού Κλιμακίου της διετίας 2016
 • Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ
 • Επαναφορά 13ου– 14ου μισθού
 • Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.
 • Δημόσια δωρεάν υγεία για όλους. Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. 
 • Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία.
 • Δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά. Σύγχρονη σχολική στέγη. Ποιοτικά αναλυτικά προγράμματα. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15.
 • Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίαςτου υγειονομικού προσωπικού.
 • Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.
 • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά.
 • Ταυτόχρονα, λέμε όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων.
 • Η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας στην υπηρεσία όλου του λαού για ποιοτική ζωή και όχι προς όφελος ελαχίστων.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΑΟΥΣΑΝΗ ΒΑΣΩ                        ΜΑΛΑΤΟΥ ΣΩΦΡΟΝΙΑ»

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
pap tsalafouti bruschetta 1000x563px copy Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button