Γεγονότα

«Άχρηστα» τα κινητά τηλέφωνα μέσα στο νέο νοσοκομείο Αγρινίου

koi-security-nosokomeio1Σήμα μηδέν. Σταθερές γραμμές και beepers για γιατρούς και ασθενείς

Την έλλειψη τηλεφωνικού σήματος στα κινητά τους καταγγέλλουν πολλοί πολίτες οι οποίοι επισκέπτονται το νέο Νοσοκομείο Αγρινίου. Δεν ξέρουμε αν αυτό οφείλεται στην τοποθεσία ή την κατασκευή του Νοσοκομείου, όμως είναι γεγονός ότι μόλις περάσεις την είσοδό του, οι μπάρες του σήματος πέφτουν ή ακόμα και μηδενίζονται, καθιστώντας προβληματική την τηλεφωνική επικοινωνία.

Ως χώρος όπου προσφέρονται υπηρεσίες υγείας, η τηλεφωνική επικοινωνία δεν αποτελεί το πρώτο μέλημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί. Για τις ανάγκες μάλιστα γιατρών, ασθενών και επισκεπτών υπάρχει εγκατεστημένος ένας μεγάλος αριθμός σταθερών τηλεφωνικών γραμμών, ενώ οι γιατροί εντός του νοσοκομείου ειδοποιούνται με “beepers” για να προσέλθουν όπου χρειάζεται. Ωστόσο τα κινητά τηλέφωνα έχουν μπει πια για τα καλά στη ζωή μας τις τελευταίες δεκαετίες, υποκαθιστώντας σε μεγάλο βαθμό την ενσύρματη επικοινωνία. Ειδικά μάλιστα όταν έχουμε να κάνουμε με θέματα υγείας, οι περισσότεροι θα προτιμήσουν την αμεσότητα του κινητού τηλεφώνου παρά τη σταθερή γραμμή.

Η διοίκηση του νοσοκομείου έχει υπόψη της το πρόβλημα. Αν και σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Λάμπρο Δημητρογιάννη, δεν έχει κάποια τέτοια υποχρέωση, έχει στείλει σχετικό έγγραφο στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ζητώντας τους να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα ώστε να ενισχυθεί το τηλεφωνικό σήμα εντός του νοσοκομείου, και αναμένεται η απάντησή τους.

Μπορεί πολλοί να το θεωρούν «αναγκαίο κακό», αλλά το κινητό τηλέφωνο παραμένει «αναγκαίο» και με τη διάδοση που έχει, δύσκολα πλέον σηκώνουμε το ακουστικό του σταθερού μας για να επικοινωνήσουμε με κάποιον. Και όσον αφορά το νοσοκομείο, μπορούμε με ασφάλεια να υποθέτουμε ότι όποιος καλεί το κάνει γιατί έχει σοβαρό λόγο.

Κώστας Καρακώστας
Εφημερίδα “Συνείδηση”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button