Pressαρίσματα

Αχνοφαίνονται εκλογές το φθινόπωρο…

po-eklogesΗ έντονη κινητικότητα , από κάθε άποψη,  των πολιτικών κομμάτων αλλά και νέων σχηματισμών, σε συνδυασμό με κάποια αλλεπάλληλα δημοσιεύματα, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, μας οδηγούν σχεδόν αβίαστα στο συμπέρασμα ότι η χώρα προετοιμάζεται για εκλογές. Όσο κι αν κάποιοι μιλούν για «κυβέρνηση τετραετίας» μια απλή ανάγνωση των όσων  συμβαίνουν γύρω μας, μάλλον μας προϊδεάζει για το αντίθετο.

Καταρχήν, βρισκόμαστε ενώπιον σημαντικών εξελίξεων στο εσωτερικό όλων σχεδόν των κομμάτων:  συνέδρια, εσωκομματικές διαμάχες, νέοι σχηματισμοί, ξεκαθάρισμα λογαριασμών αλλά και προσχωρήσεις, συνθέτουν ένα σκηνικό έντονης κινητικότητας. Μέχρι και οι επικίνδυνες ακροβασίες της  Χ.Α. για κάποιους  εντάσσονται σε αυτό το «παιγνίδι», ώστε η χώρα να διαμορφώσει  έναν νέο πολιτικό χάρτη, που τώρα είναι αδιαμόρφωτος και ρευστός.
Στην διαμόρφωση αυτού του χάρτη σημαντικός είναι ο ρόλος που παίζουν ή που θέλουν να παίξουν τα λεγόμενα «κυρίαρχα» ή «συστημικα ΜΜΕ» της χώρας, αλλά και αρκετά του εξωτερικού, που όπως εύκολα κανείς μπορεί να διαπιστώσει «αβαντάρουν» άνευ προηγουμένου τον Αντώνη Σαμαρά, προσοχή: Τον Σαμαρά και όχι την κυβέρνηση ή την ΝΔ. Είναι δεδομένο πως οι δυνάμεις που στηρίζουν το μνημόνιο, για τους δικούς τους λόγους, όχι απαραίτητα «εθνικούς», έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στον ίδιο τον πρωθυπουργό, ενώ στην αντίπερα όχθη, η στασιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ, τα εσωκομματικά του προβλήματα αλλά και οι παλινωδίες και τα λάθη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δείχνουν προς τα έξω ένα σαφές έλλειμμα εναλλακτικής πρότασης.  Σε αυτό ασφαλώς παίζει ρόλο και η εικόνα που διαμορφώνουν κάποια ισχυρά ΜΜΕ.

Πολλοί οριοθετούν και όχι τυχαία τις εκλογές μέσα στο φθινόπωρο οπότε η σύγκρουση μνημονιακών και αταίριαστων αντιμνημονιακών το επόμενο διάστημα θα κορυφωθεί. Παρά τον βομβαρδισμό θετικών ειδήσεων, προοπτικές ανάπτυξης και ανάκαμψης δεν φαίνονται στο βάθος  και το σοβαρό ενδεχόμενο λήψης κι άλλων μέτρων, είναι κάτι που επισπεύδει την κατάσταση. Το χαλί πάντως «στρώνεται»  στον Σαμαρά και οι προθέσεις αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν. Το αν θα τα καταφέρει είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων, αλλά όπως φαίνεται μερικοί βάζουν τα δυνατά τους για να αποδυναμώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τους σημερινούς «συγκυβερνώντες» και να ισχυροποιήσουν ακόμη περισσότερο τον Σαμαρά. Μιλάμε για το  ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ. Για το πρώτο πάντως ο ίδιος ο Βενιζέλος τα καταφέρνει μια χαρά και από μόνος του και δεν χρειάζεται καμιά βοήθεια…

Από εκεί και πέρα το σκηνικό άρχισε να στήνεται κι έχουμε να δούμε πολλά προσεχώς…

Π.Η.Τ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button