Ελλάδα

ΑΑΔΕ: Μαζί με τις συντάξεις θα φορολογηθούν τα αναδρομικά για την περίοδο 2012- 2016

epi-forologia-diloseis

Θα φορολογηθούν μαζί με τις συντάξεις τα αναδρομικά που έλαβαν οι συνταξιούχοι για το διάστημα 2012 – 2016 σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, δεν θα χρειαστεί οι συνταξιούχοι να επισκεφθούν τις εφορίες για να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις για τα έτη αυτά, καθώς τα σχετικά ποσά θα εμφανίζονται προσυμπληρωμένα στους κωδικούς 303-304 του εντύπου Ε1 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2017.

Παρ’ όλα αυτά, για όσους το επιθυμούν, με την ΠΟΛ 1068/2018 απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ παρασχέθηκε η δυνατότητα υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων για τη φορολόγηση των ποσών αυτών στα έτη, που ανάγονται.

Οι φορολογούμενοι, που κάνουν χρήση της δυνατότητας αυτής, υποβάλλουν εμπρόθεσμα αρχική δήλωση φορολογικού έτους 2017 με επιφύλαξη και – σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Απόφαση αυτή -οδηγούνται στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. προκειμένου να προσκομίσουν τη σχετική βεβαίωση από τον αρμόδιο φορέα, που να εμφανίζει το διαχωρισμό των ποσών αυτών στα έτη που αφορούν.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Οι τροποποιητικές αυτές δηλώσεις υποβάλλονται χωρίς πρόστιμα και τόκους, εφόσον υποβάλλονται εντός του φορολογικού έτους, στο οποίο εκδόθηκαν οι σχετικές βεβαιώσεις από τον αρμόδιο φορέα.

Ενεργοποιείται ο κωδικός για την αναγραφή των υποκαταστημάτων επιχειρήσεων

Επιπλέον, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ενεργοποιηθεί ο κωδικός 008 του Εντύπου Ε3, όσον αφορά στην αναγραφή των υποκαταστημάτων των επιχειρήσεων, στα οποία δεν επιβάλλεται τέλος επιτηδεύματος. Συγκεκριμένα, στον εν λόγω κωδικό, θα εμφανίζεται υποπίνακας με το σύνολο των υποκαταστημάτων του φορολογούμενου, τα οποία εμπίπτουν κατ’ αρχήν σε τέλος επιτηδεύματος, ώστε αυτός να εξαιρέσει (κατ’ επιλογή του) όλες εκείνες τις εγκαταστάσεις, που δεν νοούνται ως υποκαταστήματα για την ανάγκη εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 31 του ν. 3986/2011, όπως ισχύει, και τις οδηγίες που έχουν δοθεί με την ΠΟΛ.1156/2017 εγκύκλιο και όχι μόνο αυτές, που υπάγονται στις διατάξεις της περ. δ΄ της παρ. 1 άρθρο 2 του ν.3874/2010.

enikonomia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button