Άποψη

Α.Ρ.ΕΝ.: "Έχε το νου σου στο παιδί… γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα"

koi-aren-pysde

Ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης  εκπαιδευτικών «Αγωνιστική Ριζοσπαστική Ενότητα» :

Μετά το Ωραιόκαστρο, τη Φιλιππιάδα και τη Λέσβο, «γονείς» έξω σχολεία των Πετραλώνων, της Ακαδημίας Πλάτωνος και πρόσφατα της Βόλβης, προσπάθησαν να εμποδίσουν το πρώτο μάθημα μικρών προσφυγόπουλων, με το επιχείρημα του «εμβολιασμού» και του «κινδύνου της δημόσιας υγείας».

Οι «γονείς» που αντιδρούν, καλούν και σε νέες κινητοποιήσεις: καταλήψεις, συνελεύσεις για αποφάσεις συλλόγων γονέων (Πετράλωνα, Ακαδημία Πλάτωνος),  αποχή των παιδιών τους από τα μαθήματα. Καλούμε το γονεϊκό και εκπαιδευτικό κίνημα να απομονώσει αυτές τις ξενοφοβικές κραυγές.

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΔΟΕ, ΟΛΜΕ πρέπει να καταδικάσουν τις απαράδεκτες «εκδηλώσεις» ξενοφοβίας που εξελίσσονται αυτές τις μέρες, και να υπερασπίσουν το αναφαίρετο δικαίωμα των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση, να στηρίξουν τις εκδηλώσεις καλωσορίσματος των παιδιών στα σχολεία, να ενημερώσουν γονείς και μαθητές.

Το πρόβλημα της δημόσιας εκπαίδευσης και υγείας, χρόνια τώρα, δεν είναι οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Είναι οι πολιτικές των κυβερνήσεων της λιτότητας, που μεγαλώνουν την ανεργία και τη φτώχεια, είναι τα μνημόνια που χειροτερεύουν τις εργασιακές σχέσεις, αυξάνουν τους φόρους και μειώνουν τις συντάξεις, κλείνουν σχολεία και νοσοκομεία. Η λύση είναι η αύξηση των δαπανών για την παιδεία, με αναβάθμιση της δημόσιας υγείας, με την αποστολή γιατρών στα σχολεία για ιατρική εξέταση, φροντίδα , πρόληψη και θεραπεία για όλα τα παιδιά.

Ζητάμε την συνεκπαίδευση των παιδιών αυτών, την ισότιμη ένταξή τους στη δημόσια εκπαίδευση, ως στοιχειώδες δημοκρατικό δικαίωμα και είμαστε αντίθετοι στη γκετοποίησή τους. Ζητάμε μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των μαθητών, ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών.

Διεκδικούμε:

Εγγραφή όλων των παιδιών προσφύγων και μεταναστών στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης καθώς και των κάτω των 4 ετών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Πρόβλεψη για τη δωρεάν μεταφορά τους στα σχολεία.

Ίδρυση ολιγομελών τάξεων υποδοχής και τμημάτων ένταξης παντού.

Πρόσθετες υποστηρικτικές δομές για τις ευπαθείς ομάδες.

Δωρεάν σίτιση και πλήρη υγειονομική περίθαλψη για όλους τους μαθητές/τριες.

Μαζικούς διορισμούς μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών αναγκών.

Δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία

για όλα τα παιδιά

χωρίς διαχωρισμούς και διακρίσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button