Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ο Ε.Σ. Μεσολογγίου ενημερώνει για τη διεύρυνση του εξωδικαστικού μηχανισμού

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου ενημερώνει ότι δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Υπουργική Απόφαση 61654/2018, με την οποία διευρύνεται η απλοποιημένη διαδικασία διευθέτησης των οφειλών μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού (fast track) και άρα ανοίγει για μεγαλύτερο αριθμό υπερχρεωμένων επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, η υπαγωγή στην αυτοματοποιημένη διαδικασία διευρύνεται σημαντικά στα 300.000 ευρώ, αντί των 50.000 ευρώ που ίσχυε έως σήμερα.


Μία επιπλέον βελτίωση στο συνολικό πλαίσιο είναι τα κριτήρια επιλεξιμότητας, όπου ο λόγος του συνόλου των οφειλών, μετά την αφαίρεση προστίμων και των προσαυξήσεων προς το καθαρό αποτέλεσμα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων θα είναι πλέον ίσος ή μικρότερος από 10 αντί του μέχρι τώρα ισχύοντος κριτηρίου, που ο λόγος θα έπρεπε να ήταν μικρότερος ή ίσος του 8. Το νέο κριτήριο ισχύει τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Με την επέκταση των ορίων της απλοποιημένης διαδικασίας εκτιμάται ότι θα επιταχυνθεί η διαδικασία ρύθμισης οφειλών για μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων που σήμερα ήταν υποχρεωμένες να ακολουθούν τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές.

Τα λοιπά κριτήρια υπαγωγής παραμένουν ως έχουν.

Υπενθυμίζεται ότι, με την υπαγωγή στην απλοποιημένη διαδικασία διαγράφεται το σύνολο των τόκων υπερημερίας των πιστωτών του ιδιωτικού τομέα, ποσοστό 95% των απαιτήσεων του Δημοσίου από πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από τη φορολογική διοίκηση και ποσοστό 85% των απαιτήσεων του Δημοσίου και των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης από προσαυξήσεις ή τόκους εκπρόθεσμης καταβολής.

Η επέκταση αφορά και στις εκκρεμείς αιτήσεις από το στάδιο στο οποίο αυτές βρίσκονται.

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button