7ο Γυμνάσιο Αγρινίου: Προβληματίζει γονείς κι εκπαιδευτικούς η ασφαλής πρόσβαση των μαθητών στο νέο κτίριο

Προβληματισμό προκαλεί σε γονείς, εκπαιδευτική κοινότητα και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ο κυκλοφοριακός «γρίφος» που πρέπει να λυθεί για την ασφάλεια των μαθητών που προσέρχονται από σήμερα στο νέο κτίριο του 7ου Γυμνασίου Αγρινίου.

Το υπερσύγχρονο κτίριο έχει κατασκευαστεί στην συμβολή των οδών Γ. Μπόκα και Χρήστου Κυριλή με την Περιμετρική, η διέλευση των οχημάτων από την οποία γίνεται -κακώς- με αυξημένες ταχύτητες. Ασφαλώς αυτό συνιστά ταυτόχρονα τον νο1 κίνδυνο για τους μικρούς μαθητές των σχολείων (7ου Γυμνασίου και 10ου Δημοτικού) της περιοχής, που διέρχονται από τις οδούς, πηγαίνοντας σε και αποχωρώντας από αυτά.


Αν μέχρι τώρα γονείς και εκπαιδευτικοί είχαν εστιάσει στην μετακόμιση από τις παλιές εγκαταστάσεις στις νέες, πλέον καλούνται να «ρίξουν» το «βάρος» στην ασφαλή μετακίνηση των παιδιών τους. Στη σημερινή πρώτη μέρα λειτουργίας του σχολείου κατέστη σαφές ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος και θα πρέπει να δοθούν λύσεις το δυνατόν αμεσότερα.

Η διευθύντρια του σχολείου κ. Μαργάρα ανέφερε στο agriniopress ότι εδώ και μήνες τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας -ως απλοί πολίτες- έκαναν προτάσεις στους αρμόδιους φορείς αναφορικά με κυκλοφοριακές παρεμβάσεις που θα ήταν χρήσιμες για την ασφάλεια των μαθητών και όχι μόνο.

Εξετάστηκε παράλληλα η δυνατότητα να τοποθετηθεί σχολικός τροχονόμος έξω από το κτίριο τις ώρες διέλευσης των μαθητών, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται για σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η διεύθυνση σε κάθε περίπτωση βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Δήμο και την Τροχαία, η οποία αναμένεται να έχει καθημερινή παρουσία στην περιοχή. Σειρά προτάσεων έχουν κατατεθεί κι από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ενώ σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τονιστεί η ανάγκη να επιδείξουν την κατάλληλη οδηγική συμπεριφορά άπαντες οι οδηγοί που διέρχονται από το σημείο.

Σε δύο χρόνους οι παρεμβάσεις του Δήμου Αγρινίου

Οι αρμόδιοι του Δήμου Αγρινίου δηλώνουν ενήμεροι του ζητήματος και ενστερνίζονται απόλυτα την ανησυχία γονέων και εκπαιδευτικών. Σκοπεύουν να προβούν σε δύο φάσεις παρεμβάσεων. Η μία αφορά το τούνελ της περιμετρικής και αναμένεται να υλοποιηθεί άμεσα. Η έτερη αφορά την συμβολή της Περιμετρικής με την οδό Κυριλή.

Στο τούνελ της Περιμετρικής ο Δήμος Αγρινίου θα προβεί εντός του προσεχούς διαστήματος σε διαπλάτυνση και υπερύψωση του πεζοδρομίου καθώς και σε τοποθέτηση καγκελών και φωτεινών σηματοδοτών.

Σε δεύτερο χρόνο θα προχωρήσει η κατασκευή κυκλικού κόμβου μπροστά από το σχολείο. Ωστόσο, παρότι υπάρχει μελέτη για το συγκεκριμένο έργο, θα πρέπει να βρεθεί η χρηματοδότηση που απαιτείται για να κατασκευαστεί. Ως εκ τούτου, θα απαιτηθεί υπομονή και μέχρι τότε αρκετή… προσοχή από το σύνολο των κυκλοφορούντων.

 

 

 

 

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: 7ο γυμνάσιο Αγρινίου